Rekryterare, HR-kontoret
Maria Ceder

Studera till lärare och jobba samtidigt

Skolhuvudmännen i Dalaregionen och Högskolan Dalarna har gemensamt tagit fram ett unikt koncept med avsikt att rekrytera fler lärare och samtidigt utveckla en ny form av lärarutbildning. För dig som vill arbeta som lärare innebär det bland annat att du kan kombinera dina studier med arbete - och få lön under tiden.

Denna möjlighet vänder sig till:

Vad innebär detta utbildningskoncept?

Du kombinerar dina studier med arbete som lärare i Borlänge kommun och får lön under hela studietiden. Anställningen består av 50% undervisning på skolan och studiefart 50- 75% arbetsintegerarde studier. Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.

Under din studietid är du knuten till samma skolhuvudman (skola inom Borlänge kommun). Sedvanligt anställningsavtals skrivs och förnyas årsvis under förutsättning att du klarar dina studier och klarar dina åtaganden i skolan.

Din lön är minst 18.000 kronor per månad. Lönen består av två delar; 9.000 kronor för studiedelen och minst 9.000 kronor för anställningsdelen. Lönen för anställningen är förhandlingsbar och sätts individuellt.

Du kan komplettera med studiestöd från CSN.

Fördelar för dig

Vi erbjuder två olika utbildningar med start hösten 2017

Grundlärarprogrammet grundskolans årskurs 4-6, 240 högskolepoäng

Sista ansökningsdatum: 18 april 2017. Du som redan sökt till högskolan kan söka tjänsten på Borlänge kommun till och med den 5 maj.
Antagningsbesked: 13 juli
Utbildningen startar: vecka 35

För mer information, klicka på "Grundlärarprogrammet åk 4-5" i vänstermenyn eller följ denna länk.

Arbetsintegrerad KPU, 90 högskolepoäng

Antagningsbesked: juli - augusti
Utbildningen startar: hösten 2017

För mer information, klicka på "Arbetsintegrerad KPU" i vänstermenyn eller följ denna länk.

Mer information

Mer information finns på Högskolans webbplats (se länkar nedan). Om du har frågor, kontakta Maria Ceder via e-post maria.ceder@borlange.se eller telefon 0243-759 75.

Om du har frågor som rör utbildningen, kontakta Högskolan Dalarna.

Vanliga frågor och svar kring utbildningen/anställningen hittar du här.

Sidan senast uppdaterad