Ansökan och rådgivning
Vägledningscentrum
0243 – 740 54
Humanistgatan 4
781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Vuxenutbildning

Vi finns här för dig och vi strävar efter att alltid kunna erbjuda de bästa utbildningsmöjligheterna för våra Borlängebor. 

För oss är det självklart att människor aldrig slutar lära och oavsett om du är 20 eller 60 år, är du varmt välkommen att studera hos oss vid vuxenutbildningen. Oavsett om du avser att studera för att öka din kompetens, eller om du vill studera för att få bättre självkänsla har du kommit till rätt ställe. Vi har ett brett utbud av utbildningar och kurser som du kan få mer information om till vänster, under respektive rubrik.

Aktuellt just nu!

Vägledningscentrum är stängt 2 maj på grund av utbildning, och den 5 maj på kristi himmelsfärds dag.

Välkommen på Öppet Hus den 3 maj, 17:00 - 19:00! På Hushagsgymnasiet kan du besöka flera av våra yrkesutbildningar och på Erikslundsgymnasiet hittar du vår yrkeshögskoleutbildning "Underhållstekniker inom processindustrin". Ta chansen att träffa nuvarande elever och lärare, utforska lokalerna och lära dig mer om de olika utbildningarna och vad de leder till! 

Sista ansökningsdag för våra yrkesutbildningar och allmänna ämnen på gymnasienivå med start i augusti är 3 juni.

Vuxenutbildningens kurskatalog för Campus Borlänge (Komvux) hösten 2016 är klar! Här hittar du alla utbildningar som finns på Komvux, i högskolans lokaler, vilket är SFI, Borlänge läs- och skrivcentrum, allmänna ämnen på grund- och gymnasienivå, Vård- och omsorgsutbildning och Lärvux. Den finns i separat dokument längre ner på sidan.

Borlänge läs- och skrivcentrum

Borlänge läs- och skrivcentrum (BLoS) finns för dig som tycker att det är svårt att läsa och skriva. Läs- och skrivsvårigheter är mycket vanligt och det finns hjälp att få. Hos oss kan du som är vuxen få stöd och hjälp med att träna din läsförmåga och att öka din läshastighet.

Beställ betyg och kursintyg

Om du önskar att beställa betyg eller kursintyg rekommenderar vi att du kommer in till oss på vägledningscentrum för att få hjälp.

Ansökan

För att ansöka till någon av våra utbildningar kan du fylla i en blankett, eller komma in till oss på vägledningscentrum för att få hjälp med din ansökan.

Utbildning i svenska för invandrare, SFI

Svenska för invandrare är för dig som ännu inte har grundläggande kunskaper i det svenska språket. Utbildning i svenska för invandrare kallas SFI.


Publicerad av: Vuxenutbildningen
Sidan senast uppdaterad