Profilbild: Peace and Love.
50 000 Borlängebor
Trygghet & säkerhet

Underlätta kontakt vid olycka

Lägg in telefonnumret till närmast anhörig i din mobiltelefonbok under rubriken ICE (In Case of Emergency). Det underlättar för räddnings- och sjukvårdspesonal att komma i kontakt med anhöriga om du råkar ut för olycka eller sjukdom och inte är kontaktbar.


Foto av mobiltelefon. Foto: Ola BerglundEtt snabbt sätt för räddnings- och sjukvårdspersonal att komma i kontakt med anhöriga när en olycka eller akut sjukdom inträffat är att söka i den nödställdes mobiltelefonbok. I takt med att telefonböckerna ökar i omfång blir det dock allt svårare för räddningspersonalen att snabbt finna rätt nummer.
 
För att underlätta sökningen föreslog en ambulanssjukvårdare i Storbritannien att telefonnummer till närmast anhörig läggs in i mobiltelefonen under rubriken ICE (In Case of Emergency). På så vis kan räddningspersonalen snabbt nå närmast anhörig och få viktiga besked om medicinering eller om man lider av någon sjukdom.
 
Om du lägger utlandsprefix så fungerar det även när du är utomlands. Det är också viktigt att man informerar den eller de personer som lagts in som kontaktpersoner.
 
Idén håller nu på att bli standard genom att det snabbt sprider sig över världen. Vid SOS Alarm tror man på ett ökat användande i Sverige:
 
- Det är smart och enkelt och kostar ingenting. Se det som att du har en försäkring som du i bästa fall aldrig behöver utnyttja men händer något allvarligt har du förberett dig för att öka din trygghet.
Upp
Uppdaterat eller granskat: 2006-05-17  

Skapad: 2006-05-17 av Ann-Cathrin Brovall
Borlänge kommun 781 81 Borlänge Tel: 0243-740 00 Org nr: 212000-2239 E-post: This is a mailto link      
 
 
xltw%tzEvzxx%uyKmz}wlyrp6%spvzxx%uyKmz}wlyrp6%sp