Profilbild Aktuellt
50 000 Borlängebor
Aktuellt

Wuhan besökarnas sista programpunkter

Katarina Nordin informerar om LD Hjälpmedel tillsammans med tolk. Foto: Lennart Granlund.Under fredagen kom studiebesökarna från Wuhan till LD-hjälpmedel (Landtinget Dalarnas Hjälpmedelscentral) i Borlänge.

Katarina Nordin informerade om LD-hjälpmedel och förklarade att centralen är gemensam för hela länet. Hon berättade även hur landtinget respektive kommunerna tar del av centrallagret, administrationen och att allmänheten har tillgång till utställningshallen på Skomakargatan.
 

Organisation

Vidare förklarade Katarina Nordin hur de som behöver speciella hjälpmedel får dem förskrivna av vårdcentralernas sjukgymnaster och arbetsterapeuter och att alla patienter får betala en egenavgift på 150 kronor per hjälpmedel.
Alla i gruppen verkade mycket intresserade och det fotades och filmades hela tiden medan tolken översatte.

Framtiden

På eftermiddagen hölls ett avslutande seminarium där man lade upp planerna för de kommande praktikperioderna, de så kallade skuggjobben, i Kina respektive Borlänge under följande år.

Happy day

Före kvällssamlingen och middagen, underhöll Happy Day kören från scenen i Cozmoz.

 

Lördagen ägnas åt studiebesök i Falu Gruva och sedan är det dags för de ganska trötta, men inspirerade, gästerna att återvända till Wuhan.

All personal från Borlänge kommun, som varit involverade i kinabesöket, kan nu pusta ut och säga: Tack för den här gången och på återseende!

Text: Pricken Granit
Foto: Lennart Granlund
Upp
Uppdaterat eller granskat: 2010-09-17  

Skapad: 2010-09-17 av Matti Ståhlberg
Borlänge kommun 781 81 Borlänge Tel: 0243-740 00 Org nr: 212000-2239 E-post: This is a mailto link      
 
 
xltw%tzEvzxx%uyKmz}wlyrp6%spvzxx%uyKmz}wlyrp6%sp