Borlänge kommun
Växel: 0243 - 740 00
Öppettider: 07:30-16:15
Dela sidan på sociala medier

Resor och kommunikationer

Det är enkelt att ta sig till Borlänge med allmänna kommunikationer. Borlänge trafikeras av såväl flyg som tåg och buss.

Handelsbussen

Handelsbussen är en avgiftsfri buss som cirkulerar mellan Kupolen, IKEA, Norra Backa handelsplats och centrum. Här kan du enkelt uppleva mer av Borlänge.

Bussen går måndag-torsdag mellan kl. 14.00- 18.00, fredagar mellan kl. 12-18 och lördagar mellan kl. 12.00- 16.00. Inga avgångar röda dagar eller julafton 24/12.

Bussen avgår varje hel- och halvtimme och utgår alltid från centrum, strax nedanför Turistbyrån, på Stationsgatan. Ingen tidtabell finns.

Handelsbussen är ett samarbete mellan Borlänge kommun, IKEA, Norra Backa handelsplats, Borlänge Centrumförening och Kupolen och är ett projekt som  pågår mellan 29 november 2013 och 31 maj 2016.

För turlista, se länken nedan.

Flyg, tåg och buss

För den långväga besökaren finns Dala Airport strax utanför centrum. Resecentrum ligger på promenadavstånd från centrum, och är knutpunkten för buss- och tågtrafik. Lokaltrafiken utgår från Stationsgatan mitt i centrum.  

Dalatrafik sköter busstrafiken i Borlänge kommun, och har även hand om regionaltrafiken i länet.

Den 14 augusti sker flera förändringar i kollektivtrafiken i Borlänge. Bland annat kommer det gå direktbussar till Falun från Kvarnsveden och Skräddarbacken.

Läs mer: Så påverkas din busslinje - se mer information på Dalatrafiks webbplats

Avstånd till Borlänge:

Falun – 20 km, Mora – 104 km, Gävle – 110 km, Örebro – 160 km, Stockholm – 217 km, Sundsvall – 315 km, Göteborg – 441 km, Malmö – 662 km.

Bilpool

Biltrafiken står för en stor del av miljöbelastningen och klimatpåverkan. Att vara med i en bilpool innebär att dela bil och fasta kostnader med övriga i bilpoolen. En bilpool sänker dina kostnader för bil, du får alltid tillgång till en ny bil och du kan dessutom hjälpa till att minska klimatpåverkan.

Föreningen Bilpolarna i Borlänge startade 1999. På deras webbsida finns mer information om kostnader och hur det fungerar. Länken hittar du nedan.

Elcykel

Med en el-cykel kan du cykla längre sträckor och det gör inte så mycket att det blåser motvind eller att det är en del uppförsbackar.

På huvudbiblioteket vid Sveatorget kan du måndag – fredag låna en el-cykel för att prova på. Du måste ha fyllt 18 år och ha ett lånekort på biblioteket. 


Sidan senast uppdaterad