Borlänge kommuns logotyp

Furulundsgården

Välkommen till Furulundsgårdens förskola!

Furulundsgården finns i Kvarnsveden och har fyra avdelningar. Förskolan har närhet till naturen och har tillgång till skog, lekparker, pulkabacke och skridskobana, allt inom gångavstånd.

Furulundsgården tillhör Kvarnsvedens förskolor som består av tre förskolor för barn i åldrarna 1-5 år: Anemonen, Furulundsgården och Kvarnforsgården. Kvarnsvedens förskolor strävar efter att ha en gemensam värdegrund och kvalitet på verksamheten. Vid områdesträffar delger pedagogerna varandra idéer och har pedagogiska diskussioner.

Verksamhet

Vårt gemensamma mål är att alla som kommer till oss ska känna sig välkomna, trygga och bli väl bemötta. Samtliga pedagoger har gått utbildningen Den goda förskolan. Det är ett arbetssätt som vi alla utgår ifrån och väver in i vårt tankessätt, bemötande och i vår verksamhet.

Barnens utveckling inom sociala förmågor, språk, matematik och naturvetenskap är i fokus. Vi använder oss bland annat av arbetsmaterialet TRAS som handlar om observation av språk i dagligt samspel. Förskolans verksamhet består också av mycket lek, skapande, musik samt motorisk träning både inom- och utomhus. Vi utgår ifrån barnens intressen för att lära på ett lustfyllt sätt.

Maten på förskolan tillagas av vår egen kock som lagar näringsrik och god mat till oss varje dag, anpassad efter allas våra behov. För att gynna miljön används en hel del kravmärkta livsmedel såsom mjölk, fil, potatis, morötter och mjöl.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om vår verksamhet!

Rektor

Görel Karlsson

gorel.karlsson@borlange.se

0243-742 14

Besöksadress: Furulundsgatan 3

Telefonnummer till avdelningarna på Furulundsgården:

Biet: 0243-661 77

Myran: 0243-661 78

Kupan: 0243-736 51

Stacken: 0243-736 52