Borlänge kommuns logotyp

Mats Knuts förskola

Välkommen till Mats Knuts förskola!

Mats Knuts förskola ligger i västra delen av Borlänge, för tillfället vid Jaxtorget i väntan på nybyggnation i området Mats Knuts mellan Nygårdsdalen och Skräddarbacken.

På förskolan finns fyra avdelningar: Humle, Dumle, Skafferiet och Trolleriet.  Trolleriet och Dumle har hand om de yngre barnen mellan 1 och 3 år. På Humle går barn i åldern 2-4 år och på Skafferiet går barn som är 3-5 år gamla.

Verksamhet

På Mats knuts förskola lägger vi grunden för det livslånga lärandet. Vi strävar efter att skapa en verksamhet som är trygg, rolig och lärorik. Utifrån barnens vetgirighet, nyfikenhet och intressen ger vi barnen möjlighet att växa i den roliga och utforskande leken. Barnen erbjuds en anpassad miljö där intresset här och nu styr, samt ett lekfullt lärande tillsammans med engagerade och nyfikna pedagoger. Vi har nära ut till naturen och med våra bussvagnar tar vi en promenad till lekplatser, biblioteket och andra roliga ställen runt omkring oss. 

På Mats Knuts förskola strävar vi efter att det ska finnas rum och utrymmen för ett lekfullt lärande. Miljön är en av våra utgångspunkter för verksamheten och vi är nyfikna pedagoger som arbetar tillsammans med nyfikna barn. Vi utvärderar våra miljöer och anpassar dem efter barnens intressen.

På Mats Knuts förskola vill vi också att barnen har tillgång till teknik för att ges goda förutsättningar att utveckla sin digitala kompetens. OECD och EU-parlamentet har utsett digital kompetens och kommunikativ förmåga till nyckelkompetenser i det livslånga lärandet. Vi vill ge alla barn samma möjligheter att arbeta med IKT. På våra avdelningar finns det digitala som ett komplement till miljön och verksamheten.

Tillsammans med Tjärna förskola bildar Mats Knuts förskola ett förskoleområde. Personalen samarbetar under jul- och sommarlov och har gemensam fortbildning, nätverk och arbetsplatsträffar.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om vår verksamhet!

Rektor

Johanna Ädel

johanna.adel@borlange.se

0243-742 02

Humle: 0243-738 41

Dumle: 0243-738 42

Skafferiet: 0243-745 45

Trolleriet: 0243-746 30

Senast uppdaterad: 15 april 2020

0243 - 740 00

Telefontid: 8.00-16.30 måndag-fredag

Besök: Stadshuset, Röda vägen 50

8.00-16.00 måndag-fredag

E-post: kommun@borlange.se

Post

Borlänge kommun

781 81 Borlänge

Org.nr: 212000-2239

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här