Borlänge kommuns logotyp

Medväga förskola

Välkommen till Medväga förskola!

Medväga förskola är belägen i det naturnära bostadsområdet Medväga. Vi har tillgång till djur och natur med nära till skog och naturområden.

Vår stora gård med bärbuskar, fruktträd och stora gräsytor används dagligen. Naturtillgångarna både på och utanför gården, är viktiga undervisningsmiljöer och är en del av vår verksamhet och utbildning varje dag och berikar våra dagar på förskolan.

Vår förskola består av avdelningarna Kaninerna, Björnen, Kantarellen och Nyckelpigan. Stora lokaler ger oss möjlighet att skapa inspirerande, trygga och intressanta pedagogiska miljöer, kopplade till läroplan, lek och lärande. Vårt mål är att bygga starka, nyfikna och trygga barn. Utbildningen och undervisningen tillsammans med barnen planeras utifrån barnens intressen och behov, med läroplanen som grund.

Genom utevistelse, planerade rörelseaktiviteter och vällagad mat ger vi barnen energi och styrka. Maten tillagas på plats av vår egen kock och vi erbjuder en näringsrik och varierad kost. Hälsa, hållbarhet och rörelse är tre viktiga ledord.

Genom ett nära samarbete med vårdnadshavare och hemmet strävar vi efter att varje barn och vuxen ska känna trygghet och tillit. Genom att använda den digitala plattformen Unikum öppnar vi upp för kommunikation och samarbete mellan hem och förskola. Unikum skapar möjlighet för delaktighet och kontinuitet.

Verksamhet

På Medväga är utevistelsen en viktig del av våra dagar och varje dag ser vi till att delar av utbildningen sker i våra fantastiska utemiljöer, både på gården, i skogen och i vår närliggande miljö. Tänk dig att kliva utanför dörren och mötas av blommande äppelträd, ett stort gnistrande snötäcke eller varför inte en stor grusplan, som bjuder in till lek, spring och upptäckande.

NTA (Naturvetenskap och teknik för alla) samt läroplanens naturvetenskap och teknik är en viktig inriktning för oss och vi satsar på att utvecklas inom det. Detta innebär att vi utforskar och lär oss om allt ifrån skogens växtliv, källsortering och djurens namn och läten, till att utveckla vår motoriska förmåga, konstruera och skapa med olika material, samt undersöker olika kemiska processer genom experiment i vårt alldeles egna labb.

Hos oss är barnens bästa alltid i fokus och med lagen ”FN:s konvention om barns rättigheter” och läroplanen i fickan, är vårt uppdrag solklart - ”Utbildningen ska präglas av omsorg om barnets välbefinnande och trygghet. […] Förskolan ska stimulera varje barns utveckling och lärande.” (Lpfö18). Genom ett nära samarbete mellan alla fyra avdelningarna, skapar vi en trygg helhet för barnen och deras utveckling av självständighet och nyfikenhet.

Här kan du ansöka om en plats till ditt/ert barn.

Ring oss gärna!

Vill du veta mer om förskolan och vår verksamhet? Ring gärna så kan någon av våra pedagoger ta emot er och visa er runt!

Rektor

Johanna Eriksson
johanna.eriksson3@borlange.se
0243-642 07

Medväga - avdelningar

Björnen: 0243-739 96
Kantarellen: 0243-739 97
Kaninerna: 0243-741 52
Nyckelpigan: 0243-759 96

Besöksadress: Medgången 1