Borlänge kommuns logotyp

Frågor om ansökan

Vanliga frågor och svar om ansökan.

Du kan ansöka både via e-tjänst och blankett. Tänk på att fylla i minst 3 val.

E-tjänst och blankett hittar du via länk under rubrikerna Barn och Utbildning / Förskola och pedagogiskomsorg Länk till annan webbplats.

Du kan ansöka både via e-tjänst och blankett. Via e-tjänst bockar du i att ansökan avser omplacering.

E-tjänst och blankett hittar du via länk under rubrikerna Barn och Utbildning / Förskola och pedagogiskomsorg Länk till annan webbplats.:

Du får ett mejl eller brev om att ansökan inkommit.

Har du inte fått någon bekräftelse kan du kontakta Servicecenter på 0243-74 000

Via E-tjänst kan du ändra din ansökan. Du hittar E-tjänsten via länk under rubrikerna Barn och Utbildning / Förskola och pedagogiskomsorg Länk till annan webbplats.:

Det går också bra att kontakta Servicecenter på 0243-74 000

Ansökan kan göras tidigast 6 mån före önskad placering. Du kan göra en ansökan tidigare men den aktiveras först 6 månader innan önskad placering.

Barnet kan tidigast börja förskola vid 1 år ålder.

Ta kontakt med kommunen som du vill ha en plats i, de ger er en blankett att fylla i. Skicka blanketten till adressen som anges på blanketten.

Borlänge kommun kommer att ta ett beslut om de går med på att betala för platsen.

Fyll i blanketten ”ansökan om förskola och pedagogisk omsorg för barn som ej är folkbokförda i Borlänge” som du hittar via länk under rubrikerna Barn och Utbildning / Förskola och pedagogiskomsorg Länk till annan webbplats.:

Skicka blanketten till adressen som anges på blanketten.

Din hemkommun kommer att ta beslut om de går med att betala för platsen.

Vid gemensam vårdnad strävar Borlänge kommun alltid efter samtycke vid placering och uppsägning av plats.

Om vårdnadshavarna är oense har den vårdnadshavaren som barnet bor hos (enligt folkbokföringen) laglig rätt att besluta om placering och/eller uppsägning. Den andra vårdnadshavaren ska dock informeras om förändringen.

Om en av vårdnadshavarna är ensam platsinnehavare behöver den andra vårdnadshavares samtycke inte inhämtas vid uppsägning.