Borlänge kommuns logotyp

Frågor om förändringar för dig eller ditt barn

Här får du svar på de vanligaste frågorna som handlar om förändringar för dig och/eller ditt barn.

Kan jag växla mellan olika typer av plats?

Det är inte tillåtet att ha placering enligt allmän förskola under året för att sedan byta till föräldraledighetsplats över sommaren/annan ledighet. Om du däremot vill göra en varaktig förändring ska du anmäla det till Borlänge kommun.

Vi ska flytta till en annan kommun. Kan vi behålla vår plats i Borlänge?

Huvudprincipen är att barnet har sin förskoleplats i hemkommunen. Minst en månad före flytten och ändringen av barnets folkbokföring måste du ta kontakt med Borlänge kommun för att ansöka om att få behålla platsen eller säga upp den.

Barnet bor hos mig varannan vecka och hos den andra föräldern varannan vecka. Vi bor långt ifrån varandra och behöver två olika förskoleplatser. Är det möjligt?

Nej, det är inte möjligt att ha två olika platser vid växelvis boende, inte ens om man behöver flytta för arbetets skull.