Borlänge kommuns logotyp

Amsberg - Mellangården

Välkommen till Mellangårdens pedagogiska omsorg! Här är vi fyra dagbarnvårdare som arbetar tillsammans på Mellangården, belägen i hjärtat av byn Norr Amsberg.

På Mellangården erbjuder vi en rik lekmiljö med varierat utbud av material som bjuder in till samspel, skapande och lek. En mysig soffa bjuder in till en lugn stund i sagans värld eller till att bara sitta och mysa i.

Verksamheten bedrivs på en härlig gård där barnen får möjlighet att leka och utforska på stora ytor. Här finns allt ifrån lekplats med sandlåda och gungor till äppelträd, bärbuskar och egna odlingar. På gården finns en liten bystuga som vi får låna och där brukar våra största barn samlas en stund på dagen för egna aktiviteter.

Språkutveckling

Språkutveckling är ett prioriterat utvecklingsområde inom pedagogisk omsorg i Borlänge kommun.

Barns språk och kommunikation ligger oss varmt om hjärtat. Vi erbjuder roliga språklekar och språkstimulerande aktiviteter. Materialet hämtar vi ur kommunens egen "Språklåda" framtaget av Anna Björklund, vår språkutvecklare i kommunen.

Fördelar med vår verksamhet:

  • Barn och föräldrar möter samma personer varje dag. Det blir en nära kontakt mellan föräldrar, barn och dagbarnvårdare.
  • Vi har små barngrupper och de yngre och äldre barnen är uppdelade under delar av dagen, vilket skapar trygghet för barnen.
  • Blandade åldrar: fördelen med små och åldersblandade grupper är att barnen får leka, lära och samarbeta med barn i olika åldrar. De lär sig ta hänsyn och de yngre lär av de äldre.
  • Hemlagad mat – Frukost, lunch och mellanmål äter vi tillsammans med barnen. På så sätt skapas gemenskap och hemkänsla alldeles naturligt.
  • Mycket utevistelse och många roliga utflykter.

Välkomna till oss!

Rektor

Marina Feldt

marina.feldt@borlange.se

0243-665 77

Besöksadress: Norr Amsberg 402
Telefon: 073-0802198