Borlänge kommuns logotyp

Bullermyren - Myrstacken

Välkommen till Myrstackens pedagogiska omsorg! Här är vi fyra dagbarnvårdare som arbetar tillsammans på Myrstacken, i hjärtat av Bullermyren.

På Myrstacken erbjuder vi en rik lekmiljö med varierat utbud av material som bjuder in till samspel, skapande och lek. Vi har många små rum där olika typer av aktiviteter erbjuds. Med tillgång till många rum kan vi dela oss vid måltider för att få en lugn och mysig stund. Då kan vi i lugn och ro prata om dagens händelser, vilket får barnens språk att växa.

Verksamheten har en liten gård som vi nyttjar varje dag. Här finns allt ifrån sandlåda, gungor, gunghästar och en mysig pergola med utebord. Här serveras ofta mellanmål men även lunch om vädret tillåter. Vi har även närhet till lekparker i området och sportfältet ligger på gångavstånd.

Språkutveckling

Språkutveckling är ett prioriterat utvecklingsområde inom pedagogisk omsorg i Borlänge kommun.

Barns språk och kommunikation ligger oss varmt om hjärtat. Vi använder oss av ett material som heter Före Bornholmsmodellen samt av vår ”Språklåda”. Dessa material erbjuder roliga lekar och övningar som är språkstimulerande.

Fördelar med vår verksamhet

  • Barn och föräldrar möter samma personer varje dag. Det blir en nära kontakt mellan föräldrar, barn och dagbarnvårdare.
  • Vi har små barngrupper och de yngre och äldre barnen är uppdelade under delar av dagen, vilket skapar trygghet för barnen.
  • Blandade åldrar: fördelen med små och åldersblandade grupper är att barnen får leka, lära och samarbeta med barn i olika åldrar. De lär sig ta hänsyn och de yngre lär av de äldre.
  • Hemlagad mat – Frukost, lunch och mellanmål äter vi tillsammans med barnen. På så sätt skapas gemenskap och hemkänsla alldeles naturligt.
  • Mycket utevistelse och många roliga utflykter.

Välkomna till oss!

Rektor

Marina Feldt

marina.feldt@borlange.se

0243-665 77