Borlänge kommuns logotyp

Domnarvet - Lilla huset

Välkommen till Lilla huset i Söpnarby! Här är vi två dagbarnvårdare som arbetar tillsammans. Den fria leken är viktig för oss, både inomhus och utomhus. Genom leken växer goda relationer och ett rikt språk.

På Lilla huset erbjuder vi en rik lekmiljö med varierat utbud av material som bjuder in till samspel, skapande och lek. Här finns förstås också en mysig soffa som man kan krypa upp och läsa en bok i eller bara sitta och mysa i.

Ute på gården finns en stor sandlåda med balansstubbar och olika sandleksaker, allt ifrån spadar och hinkar till formar och fordon. Det finns även en enklare klätterställning med rutschkana, två stycken gungställningar och stora ytor att springa på.

Dessutom har vi ett stort inglasat uterum på gården som används flitigt. Ofta serveras både lunch och mellis där. Där kan vi även läsa, rita och pussla i lugn och ro fastän vi är ute.

Språkutveckling

Språkutveckling är ett prioriterat utvecklingsområde inom pedagogisk omsorg i Borlänge kommun.

Barns språk och kommunikation ligger oss varmt om hjärtat. Vi använder oss av ett material som heter Före Bornholmsmodellen samt av vår ”Språklåda”. Dessa material erbjuder roliga lekar och övningar som är språkstimulerande.

Fördelar med vår verksamhet

  • Barn och föräldrar möter samma personer varje dag. Det blir en nära kontakt mellan föräldrar, barn och dagbarnvårdare.
  • Vi har små barngrupper och de yngre och äldre barnen är uppdelade under delar av dagen, vilket skapar trygghet för barnen.
  • Blandade åldrar: fördelen med små och åldersblandade grupper är att barnen får leka, lära och samarbeta med barn i olika åldrar. De lär sig ta hänsyn och de yngre lär av de äldre.
  • Hemlagad mat – Frukost, lunch och mellanmål äter vi tillsammans med barnen. På så sätt skapas gemenskap och hemkänsla alldeles naturligt.
  • Mycket utevistelse och många roliga utflykter.

Välkomna till oss!

Rektor

Marina Feldt

marina.feldt@borlange.se

0243-665 77

Besöksadress: Islingbyvägen 52
Telefon: 0703861401