Borlänge kommuns logotyp

Romme - Trollsländan

Välkommen till Trollsländans pedagogiska omsorg. Här är vi två dagbarnvårdare som arbetar tillsammans på Trollsländan, mitt i Rommes centrum.

Vi erbjuder en rik lekmiljö med varierat utbud av lekmaterial och skapande material som bjuder in till samspel och lek. En mysig soffa bjuder in till en lugn stund i sagans värld särskilt på morgonen innan allt kommit igång.

Verksamheten ligger i anslutning till en stor härlig park där barnen får möjlighet att leka och utforska på stora ytor. Här finns allt ifrån lekplats med sandlåda och gungor till skog och kullar. Här utmanas barnens motorik och rörelse. Vi har närhet till Tunets IP och lekparker.

Den fria leken är viktig för där skapas goda relationer och utvecklas ett rikt språk. Samspel och kommunikation är grunden för ett livslångt lärande.

Språkutveckling

Språkutveckling är ett prioriterat utvecklingsområde inom pedagogisk omsorg i Borlänge kommun.

Barns språk och kommunikation ligger oss varmt om hjärtat. Vi erbjuder roliga språklekar och språkstimulerande aktiviteter. Materialet hämtar vi ur kommunens egen "Språklåda" framtaget av Anna Björklund, vår språkutvecklare i kommunen.

Fördelar med vår verksamhet

  • Barn och föräldrar möter samma personer varje dag. Det blir en nära kontakt mellan föräldrar, barn och dagbarnvårdare.
  • Vi har små barngrupper och de yngre och äldre barnen är uppdelade under delar av dagen, vilket skapar trygghet för barnen.
  • Blandade åldrar: fördelen med små och åldersblandade grupper är att barnen får leka, lära och samarbeta med barn i olika åldrar. De lär sig ta hänsyn och de yngre lär av de äldre.
  • Hemlagad mat – Frukost, lunch och mellanmål äter vi tillsammans med barnen. På så sätt skapas gemenskap och hemkänsla alldeles naturligt.
  • Mycket utevistelse och många roliga utflykter.

Välkomna till oss!

Rektor

Marina Feldt

marina.feldt@borlange.se

0243-665 77

Besöksadress: Marschgatan 19 A
Telefon: 070-2594575