Borlänge kommuns logotyp

Väster Tuna - familjedaghem Idkerberget, Gyllkya

Välkommen till Väster Tuna familjedaghem/pedagogiska omsorg. Här är vi två dagbarnvårdare som arbetar i våra egna hem med ett nära samarbete. Tre dagar i veckan är vi i gemensam lokal i Idkerberget. Ibland jobbar vi även hos varandra. Den fria leken är viktig för oss både inomhus och utomhus.

Genom leken främjas samspel, språk och kommunikation. Leken gör att goda relationer och ett rikt språk kan växa.

I lokalen har vi tillgång till en stor sal där vi har rörelselekar och Mini Röris med barnen samt ett bibliotek dit vi kan gå och låna böcker. Vi har även närhet till skog, natur och lekparker inom gångavstånd.

På våra egna gårdar finns mycket att upptäcka. Här finns äppelträd, bärbuskar och egna odlingar. Unikt för oss är att i våra hem finns hundar, katter och hästar som vi kan klappa och ta hand om när de tillåter.

Språkutveckling

Språkutveckling är ett prioriterat utvecklingsområde inom pedagogisk omsorg i Borlänge kommun.

Barns språk och kommunikation ligger oss varmt om hjärtat. Vi använder oss av ett material som heter Före Bornholmsmodellen samt av vår ”Språklåda”. Dessa material erbjuder roliga lekar och övningar som är språkstimulerande.

Fördelar med vår verksamhet

  • Barn och föräldrar möter samma personer varje dag. Det blir en nära kontakt mellan föräldrar, barn och dagbarnvårdare.
  • Vi har små barngrupper och de yngre och äldre barnen är uppdelade under delar av dagen, vilket skapar trygghet för barnen.
  • Blandade åldrar: fördelen med små och åldersblandade grupper är att barnen får leka, lära och samarbeta med barn i olika åldrar. De lär sig ta hänsyn och de yngre lär av de äldre.
  • Hemlagad mat – Frukost, lunch och mellanmål äter vi tillsammans med barnen. På så sätt skapas gemenskap och hemkänsla alldeles naturligt.
  • Mycket utevistelse och många roliga utflykter.

Välkomna till oss!

Rektor

Marina Feldt

marina.feldt@borlange.se

0243-665 77