Borlänge kommun

Skräddarbacksskolan

Välkommen till Skräddarbacksskolan!

Skräddarbacksskolan är en F-6-skola som ligger vackert belägen med närhet till skog och mark i stadsdelen Skräddarbacken. Både skola och förskola har regelbundna aktiviteter i den närliggande skolskogen.

Skräddarbackens rektorsområde omfattar förskola 1-5 år, förskoleklass, grundskola årskurs 1-6 och fritidshem. Totalt finns nästan 450 elever inom verksamheten.


Fritidshem

Skräddarbackens fritidshem består av fyra avdelningar. Elever i årskurs 1 går på avdelningen Borgen och eleverna i årskurs 2 går på Holken. De äldre eleverna i årskurs 3, 4 och 5 går på Kojan medan de yngsta i förskoleklass har sin fritidsverksamhet på avdelningen Fabian.

Öppettider och verksamhet på fritids

Fritidshemmet är öppet klockan 06:30-18:00. Vid behov kan öppettiden förlängas till klockan 18:30.

På morgonen bedrivs pedagogisk verksamhet fram till dess att skolan börjar för dagen. Vissa barn äter också frukost på fritids. Efter skolan erbjuds barnen en meningsfull fritid med olika aktiviteter under eftermiddagen. Mellanmål serveras dagligen.

Lärarutbildning på skolan

Skräddarbacksskolan är en av Högskolan Dalarnas partnerskolor. Varje partnerskola är utvald efter en noggrann utvärdering utifrån ett antal kriterier. De områden som högskolan granskar är handledarresurser, handledarkompetens, forskning och utveckling samt kvalitetsmedveten skolkultur. 

E-tjänster och Blanketter

Behöver ditt barn modersmålsundervisning eller specialkost? Vill barnet byta skola?

Om du klickar på länken här nedanför och sedan går in på "Barn och utbildning" hittar du de e-tjänster eller blanketter du behöver.

Till eTjänster och blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjukanmälan

För att sjukanmäla ditt barn, ringer du som förälder/vårdnadshavare till en automatiserad telefontjänst där du får uppge barnets personnummer.

Telefonnummer till sjukanmälan: 0515-436 23

Kontakt

Här hittar du telefonnummer till de olika avdelningarna på Skräddarbacksskolans fritidshem.

Fabian (F-klass)

Borgen (åk 1)

Holken (åk 2)

Kojan (åk 3-5)