Borlänge kommuns logotyp

Solängsskolan

Välkommen till Solängsskolan!

Eleverna på Tjärnaäng och Solängsskolan kommer v.45 att flytta till Paradisskolan. Paradisskolan håller på att färdigställas.
När Paradisskolan startas upp flyttas eleverna på Tjärnaäng och Solängsskolan automatiskt över till Paradisskolan och ansökan om skolbyte behöver inte göras.

Nyfiken på den nya skolan?
I filmen berättar rektor, lärare och några elever från åk 6 om sina förväntningar.

På Solängsskolan går elever från årskurs 3-6. Skolan ligger i moduler som är placerade mellan Soltorgsgymnasiet och Sportfältet. Närheten till sportfältet, skridskobanor, simhall och Tjärnaberget ger skolans elever rika möjligheter till fysiska aktiviteter.

På Solängsskolan ska alla barn känna glädje och trygghet samt erbjudas en bra lärmiljö. Viktiga frågor på skolan är värdegrund, hälsa och miljö. Personalen på skolan arbetar också aktivt med språk och kunskapsutvecklande arbetssätt i alla ämnen.

Praktiken på skolan möter teorin genom ett tätt samarbete med forskare på Högskolan Dalarna. Solängsskolan är partnerskola till Högskolan Dalarna, vilket ger tillgång till aktuell forskning och skolutveckling.

Fritidshem

Elever på Solängsskolan som har behov av plats på fritidshem, går på Tjärnaängskolan Länk till annan webbplats.s fritids.

Du måste peka ut en målsida.

E-tjänster och Blanketter

Vill du ansöka om ledighet för ditt barn? Behöver ditt barn modersmålsundervisning eller specialkost? Vill barnet byta skola?

Om du klickar på länken här nedanför och sedan går in på "Barn och utbildning" hittar du de e-tjänster eller blanketter du behöver.
Länk till annan webbplats.

 

Till eTjänster och blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjukanmälan

För att sjukanmäla ditt barn, ringer du som förälder/vårdnadshavare till en automatiserad telefontjänst där du får uppge barnets personnummer.

Telefonnummer till sjukanmälan: 0515-436 23