Borlänge kommuns logotyp

Skolbyte inom grundskolan

Vill du som vårdnadshavare byta kommunal skola, byta från en fristående till en kommunal skola eller byta från en kommunal skola till en friskola för ditt barn? Då ska du ansöka om det under våra ansökningsperioder.

Varje termin har vi speciella skolbytesperioder då e-tjänsten är öppen för ansökan om skolbyte. Efter varje skolbytesperiod går vi igenom ansökningarna. Om det finns plats på den önskade skolan kommer er ansökan att beviljas. Med andra ord fattar vi då beslut om skolbyte för ditt barn. Ni får besked per post och barnet börjar på den nya skolan vid nästa terminsstart.

Genom att ha skolbytesperioder och hantera ansökningarna samtidigt blir det rättssäkert och likvärdigt och alla får samma möjlighet till ett önskat skolbyte. I vissa fall kan särskilda skäl föreligga ett skolbyte, vilket då kan ske utöver terminsvisa skolbyten. Dessa ansökningar kan göras när som helst under året. 

För boende i annan kommun

Vill ni att ert barn ska gå i grundskola i Borlänge kommun fast ni är folkbokförda i en annan kommun? Då kan ni ansöka om detta. Klicka på länken här nedanför för att läsa mer om hur ansökan går till.

Skolplacering från annan kommun