Borlänge kommuns logotyp

Hagagymnasiet

Bli elev

Elever i skolkorridor. Foto.

Om Hagagymnasiet

På Hagagymnasiet finns fem nationella gymnasieprogram - två högskoleförberedande och tre yrkesprogram. Beroende på vilka kurser du väljer att läsa har du möjlighet att studera vidare på högskola eller universitet oavsett om du går på ett högskoleförberedande eller ett yrkesförberedande program.

Hagagymnasiet är en skola med över 500 elever men varje program har sitt egna "hemvist" där elever på programmet vistas tillsammans med de undervisande lärarna. Det gör att skolan både känns rymlig och stor men änå liten och familjär.

2025 är planen att skolan ska flytta till helt nya lokaler. Det innebär att om du börjar på Hagagymnasiet höstterminen 2023 kommer du troligtvis tillhöra den grupp elever som kommer att vara först med att ta studenten i "nya Haga".

Varför ska man gå på Hagagymnasiet?

Så här svarar ett par elever på frågan om varför man ska gå på Hagagymnasiet:

"Därför att det är en fin skola med både yrkes- och högskoleförberedande program, som gör att det finns många valmöjligheter inför framtiden". Ronja

"Haga är en skola för alla med öppna och omtänksamma lärare och elever. Här finns det något för alla smaker, vilket är bra för de som ännu inte riktigt vet vad man vill göra i livet eller vad man vill bli. Det bästa med Haga är deras underbara lärare, de kommer jag sakna mest när jag tar studenten". Hanna