Borlänge kommuns logotyp

Hagagymnasiet

Idrottsutbildningar NIU och LIU

Vill du kombinera dina studier med träning på elitnivå? Läs mer om vilka möjligheter Hagagymnasiet har att erbjuda dig som idrottar.

Fotboll och handboll (NIU)

Spelar du fotboll eller handboll och vill fortsätta med det samtidigt som du studerar? Då har du kommit rätt. Hagagymnasiet är av Skolverket certifierade och har nationellt godkända utbildningar i fotboll och handboll. Handbollsgymnasiet är godkända av Svenska Handbollsförbundet och fotbollsgymnasiet av Svenska Fotbollsförbundet, vilket betyder att vi uppfyller de kvalitetskrav som förbunden har. 

Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskaps-programmet erbjuder idrottsprofilen som du läser inom ramen för individuellt val och programfördjupning, totalt 400 poäng.

Ansvarig NIU-Fotboll
Andreas Wallin
andreas.wallin@borlange.se
0243-743 65

Ansvarig NIU-Handboll
Hans-Martin Isberg
hansmartin.isberg@borlange.se
0243-662 14

Lokal idrottsutbildning (LIU)

Den Lokala idrottsutbildningen är till för dig som vill utöva din idrott samtidigt som du bedriver dina studier. Genom en individuell utbildningsplan, som utgår från dina förutsättningar och din ambitionsnivå, ser vi till att du får en kvalitativ utbildning med bra träningsmöjligheter. Vi erbjuder idrottsutbildningen inom flera grenar och oavsett hur du väljer är vår idrottskoordinator länken mellan dig, din utbildning och idrottsutövning. På så sätt får du fördjupa dig både teoretiskt och praktiskt inom din idrott. Du får också möjlighet att koncentrera dig på dina färdigheter och din utveckling, oavsett om du är aktiv inom lagidrott eller en individuell sport. 

Ansökan till LIU

Du söker lokal idrottsutbildning när du gör din ansökan till gymnasieskolan genom antagningen på Region Dalarna. Vår ambition är att klara de flesta idrotter. Även om du har en ganska "udda" idrott, siktar vi på att hitta en bra lösning genom dialog mellan dig och ansvarig idrottslärare.

Betygsättning LIU

När du haft den lokala idrottsutbildningen i din studieplan, sätts betyg i kurserna Idrott och hälsa 1 och 2- specialisering och du läser kurserna inom ramen för det individuella valet. Det är skolan som sätter betygen.

Ansvarig LIU Hagagymnasiet
Anders Larsson
anders.larsson@borlange.se
0243-746 75

Vill du veta mer om våra Idrottsutbildningar är du också varmt välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare Johanna Myrkrans på telefon eller e-post.

Natalie Hanzon
Studie- och yrkesvägledare
natalie.hanzon@borlange.se
0243 - 743 24