Borlänge kommuns logotyp

Hagagymnasiet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är från och med höstterminen 2022 det nya namnet på gymnasieskolans utbildning mot handelsbranschen (tidigare Handels- och administrationsprogrammet). Är du en blivande egen företagare? Ser du dig själv jobba med människor, service eller marknadsföring? Då kan det här programmet passa dig!

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram där du får en utbildning som är internationellt gångbar och ger en yrkesexamen. Programmet ger dig dessutom grundläggande behörighet till högskola och universitet. Vi arbetar utifrån ett entreprenöriellt förhållningssätt och att driva UF-företag är en självklarhet hos oss.

Inom handelsbranschen finns en mängd olika yrken som har ett stort behov av välutbildad arbetskraft.  Under din studietid ingår 15 veckors lärande på ett handelsföretag, så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du får viktig yrkeserfarenhet och värdefulla kontakter inför framtiden.

Den yrkesutgång Försäljnings- och serviceprogrammet främst erbjuder är butikssäljare.

Programplan för elever som påbörjade utbildningen 2019 Pdf, 35.2 kB.

Programplan för elever som påbörjade utbildningen 2020 Pdf, 35.2 kB.

Programplan för elever som påbörjade utbildningen 2021 Pdf, 35.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet är du varmt välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare på telefonnummer 0243-743 24.

Telefonnummer till programmets arbetslag är 0243-664 76.

  • Ingen giltig användare vald.