Borlänge kommuns logotyp

Hagagymnasiet

Idrott under utbildningen

Vill du kombinera dina studier med träning på elitnivå? Då ska du välja vår skola.

På Hagagymnasiet har du inom vissa program möjligheten att kombinera dina studier med fotbolls- eller handbollsträning på elitnivå. Dessutom finns möjlighet att välja till lokal idrottsutbildning (LIU) för att få mer tid till idrottande under skoltid, även för dem som inte elitsatsar inom just fotboll eller handboll.

Fotboll och handboll (NIU)

Spelar du fotboll eller handboll och vill fortsätta med det samtidigt som du studerar? Då har du kommit rätt. Hagagymnasiet är av Skolverket certifierade och har nationellt godkända utbildningar i fotboll och handboll. Handbollsgymnasiet är godkända av Svenska Handbollsförbundet och fotbollsgymnasiet av Svenska Fotbollsförbundet, vilket betyder att vi uppfyller de kvalitetskrav som förbunden har. 

Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuder idrottsprofilen som du läser inom ramen för individuellt val och programfördjupning, totalt 400 poäng.

Lokal idrottsutbildning (LIU)

Den Lokala idrottsutbildningen är till för dig som vill utöva din idrott samtidigt som du bedriver dina studier. Genom en individuell utbildningsplan, som utgår från dina förutsättningar och din ambitionsnivå, ser vi till att du får en kvalitativ utbildning med bra träningsmöjligheter. Vi erbjuder idrottsutbildningen inom flera grenar och oavsett hur du väljer är vår idrottskoordinator länken mellan dig, din utbildning och idrottsutövning. På så sätt får du fördjupa dig både teoretiskt och praktiskt inom din idrott. Du får också möjlighet att koncentrera dig på dina färdigheter, oavsett om du är aktiv inom lagidrott eller en individuell sport

Vill du veta mer om våra Idrottsutbildningar är du varmt välkommet att kontakta vår studie- och yrkesvägledare på telefon 0243-743 24.

 

Ansvarig NIU-Fotboll
Andreas Wallin
andreas.wallin@borlange.se
0243-743 65

Ansvarig NIU-Handboll
Hans-Martin Isberg
hansmartin.isberg@borlange.se
0243-662 14

Ansvarig LIU Hagagymnasiet
Anders Larsson
anders.larsson@borlange.se
0243-746 75

 

  • Ingen giltig användare vald.