Borlänge kommuns logotyp

Hushags-Erikslundsgymnasiet

Idrottsutbildning (LIU)

På Hushags-Erikslundsgymnasiet, liksom på övriga skolor inom Borlänge gymnasieskola, kan du välja till en lokal idrottsutbildning (LIU) som anpassas efter dig och din ambitionsnivå.

Den lokala idrottsutbildningen innebär att du kan välja det gymnasieprogram du är intresserad av och samtidigt göra ditt idrottande till en del av din utbildning.

Frågor och svar

Hur många platser finns det?
Vi vill att alla som är intresserade av att gå på en lokal idrottsutbildning också ska ha möjlighet att göra det. Det här är ingen satsning som bara vänder sig till eliten. Det är en möjlighet för alla som vill utvecklas inom sin idrott att ta sig till nästa nivå.

Innebär LIU att jag måste läsa mer än andra elever?
Svaret på den frågan är både ja och nej. Det beror på dig och din ambitionsnivå, dels den sportsliga, men också beroende på om du vill gå ur gymnasiet med högskolebehörighet. I början av utbildningen kommer vi att sätta oss ned tillsammans och gå igenom dina mål för att utforma en utbildningsplan som passar dig.

Hur många elever per idrott krävs det för att utbildningen ska bli av?
De teoretiska delarna kommer du att läsa tillsammans med övriga studenter på den lokala idrottsutbildningen. Själva idrottsutövningen kommer att anpassas så att den passar dig individuellt, oavsett om du är aktiv i en lagidrott eller en individuell sport.

Thomas Lövgren

Idrottslärare och samordnare för LIU

Telefon: 070-209 09 33

E-post: thomas.lovgren@borlange.se