Borlänge kommuns logotyp

Hushagsgymnasiet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Det här är programmet för dig som vill arbeta med mat, måltider och livsmedel, nära kunder och gäster på exempelvis restaurang, bageri eller i butik.

Inom programmet kan du som elev välja mellan följande inriktningar:

Bageri och konditori

Inriktningen för dig som vill lära dig hantverket inom bageri och konditori.

Exempel på yrken inom området:

  • bagare
  • konditor

Kök och servering

Inriktningen Kök och servering ger dig kunskaper om matlagning i restaurang, om servering och om bararbete.

Exempel på yrken inom området:

  • kock
  • servitör/servitris

Mer information

På Skolverkets webbplats "Utbildningsinfo.se" kan du läsa mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Där finns också information att lyssna till på olika språk.

Skolverkets utbildningsinformation om Restaurang- och livsmedelsprogrammetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Programstrukturen visar vilka kurser som ingår i Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Hushagsgymnasiet.

Programplan för Restaurang- och livsmedelsprogrammetPDF