
Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)
Det här är programmet för dig som vill arbeta med mat, måltider och livsmedel, nära kunder och gäster på exempelvis restaurang, bageri eller i butik.
Inom programmet kan du som elev välja mellan följande inriktningar:
Bageri och konditori
Inriktningen för dig som vill lära dig hantverket inom bageri och konditori.
Exempel på yrken inom området:
- bagare
- konditor
Kök och servering
Inriktningen Kök och servering ger dig kunskaper om matlagning i restaurang, om servering och om bararbete.
Exempel på yrken inom området:
- kock
- servitör/servitris
Mer information
På Skolverkets webbplats "Utbildningsinfo.se" kan du läsa mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Där finns också information att lyssna till på olika språk.
Skolverkets utbildningsinformation om Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Programstrukturen visar vilka kurser som ingår i Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Hushagsgymnasiet.