Borlänge kommuns logotyp

Hushagsgymnasiet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Det här är programmet för dig som vill arbeta med mat, måltider och livsmedel, nära kunder och gäster på exempelvis restaurang, bageri eller i butik.

Inom programmet kan du som elev välja mellan följande inriktningar:

Bageri och konditori

Inriktningen för dig som vill lära dig hantverket inom bageri och konditori.

Exempel på yrken inom området:

  • bagare
  • konditor

Kök och servering

Inriktningen Kök och servering ger dig kunskaper om matlagning i restaurang, om servering och om bararbete.

Exempel på yrken inom området:

  • kock
  • servitör/servitris

Mer information

På Skolverkets webbplats "Utbildningsinfo.se" kan du läsa mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Där finns också information att lyssna till på olika språk.

Skolverkets utbildningsinformation om Restaurang- och livsmedelsprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Poängplanen nedan vilka kurser som ingår i Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Hushagsgymnasiet.


Poängplan Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Poäng

Gymnasiegemensamma ämnen

600/900

Engelska Nivå 1

100

Engelska Nivå 2

100

Historia Nivå 1a 1

50

Idrott och hälsa Nivå 1

100

Matematik Nivå 1a

100

Naturkunskap Nivå 1a 1

50

Religionskunskap Nivå 1

50

Samhällskunskap Nivå 1a 1

50

Svenska 1/ Svenska som andraspråk Nivå 1

100

Svenska 2/ Svenska som andraspråk Nivå 2

100

Svenska 3/ Svenska som andraspråk Nivå 3

100

Programgemensamma ämnen

400

Livsmedel- och näringskunskap Nivå1

100

Måltid och bransch Nivå 1

200

Måltid och bransch Nivå 2

100

I ÅRSKURS 1 VÄLJS INRIKTNING OCH YRKESUTGÅNG


INRIKTNING BAGERI OCH KONDITORI

300

Bageri Nivå 1

100

Choklad och konfektyr Nivå 1

100

Konditori 1 Nivå 1

100

Programfördjupning yrkesutgång Bagare

900

Bageri Nivå 2

200

Bageri Nivå 3

200

Bageri Nivå 4

100

Konditori Nivå 2

200

Konditori Nivå 3

200

INRIKTNING KÖK OCH SERVERING

300

Mat och dryck i kombination Nivå 1

100

Matlagning Nivå 1

100

Servering Nivå 1

100

Programfördjupning yrkesutgång Kock

900

Matlagning Nivå 2

100

Matlagning Nivå 3

200

Matlagning Nivå 4

200

Matlagning Nivå 5

200

Styckning Nivå 1

100

Färskvaror och delikatesser Nivå 1

100

Individuella val

200

Gymnasiearbete

100

SUMMA POÄNG

2500/

2800

Valbar särskild behörighetskurs: Matematik 2

100