Borlänge kommuns logotyp

Soltorgsgymnasiet

Bli elev

Välkommen till Soltorgsgymnasiet! Våra utbildningar passar dig som siktar mot att studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. 

På Soltorgsgymnasiet erbjuder vi tre högskoleförberedande program: naturvetenskaps-,  teknik- och humanistiska programmet – Tvär.

På skolan finns också ett fjärde år på teknikprogrammet där eleverna kan utbilda sig till gymnasieingenjörer inom informationsteknik - mjukvarudesign. 

Varför Soltorgsgymnasiet?

Varför ska man välja Soltorgsgymnasiet? Tidigare elever säger så här om skolan:

"Definitivt gemenskapen på skolan, 'soltorgsandan'. Man är omgiven av folk som är lika engagerade av skolarbetet som en själv."
(Magnus Carlsson, Teknikprogrammet - Informations- och medieteknik, 2013-2016) 

"Av mina år på Soltorg minns jag alla roliga stunder som jag hade med mina klasskamrater och vänner på skolan, vi hade det väldigt kul tillsammans. Redan från mina första dagar på skolan fick jag lära känna väldigt många studenter på skolan. Något som jag inte glömmer är alla utflykter och resor som jag åkte med klassen." 
(Omar Hamad, Naturvetenskapliga programmet, 2009 – 2012)

"Det var högt till tak mellan lärare och elever och man kunde varva allvar med humor på lektionerna. God sammanhållning i klasserna och många roliga aktiviteter runt omkring skolan."
(Maja Andersson, teknikprogrammet – Virtuell Design, 2005 – 2009 Utbytesstudier i USA 2007 – 2008)

"En av de bästa sakerna med Soltorg är att man alltid kan få hjälp om man behöver det, vilket underlättar skolgången ytterligare."
(Alexandra Johansson, Teknikprogrammet – Teknikvetenskap, 2012 - 2015)

"Det bästa med skolan är soltorgsandan. På Soltorg får man vara precis vem man vill och det är jätteskönt. Det är något speciellt med Soltorg!"
(Agnes Holmquist, Teknikprogrammet – Design- och produktutveckling, 2012 - 2015)