Borlänge kommuns logotyp

Soltorgsgymnasiet

Bli elev

Välkommen till Soltorgsgymnasiet! Våra utbildningar passar dig som siktar mot att studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. 

På Soltorgsgymnasiet erbjuder vi tre högskoleförberedande program: naturvetenskaps-,  teknik- och humanistiska programmet.

Varför Soltorgsgymnasiet?

Varför ska man välja Soltorgsgymnasiet? Tidigare elever säger så här om skolan:

"Definitivt gemenskapen på skolan, 'soltorgsandan'. Man är omgiven av folk som är lika engagerade av skolarbetet som en själv."
(Magnus Carlsson, Teknikprogrammet - Informations- och medieteknik, 2013-2016) 

"Soltorgsandan, en känsla av gemenskap som kommer att följa med hela livet ”en gång soltorgare, alltid soltorgare”. Att träffa människor som har samma ambitioner som dig och att man hjälper varandra att lyckas."
(Isabelle Henningsson, Naturvetenskapsprogrammet-Naturvetenskap, 2017-2020)

"Jag är tacksam för mina år på Soltorg. Jag fick bra hjälp och stöd av lärarna och lärde mig otroligt mycket. Soltorg är en skola för alla och skolgången förberedde mig bra för mina fortsatta studier. Guld värt är också den gemenskap man får med andra 'soltorgare' och jag minns att jag alltid såg fram emot att få komma till skolan." (Ellen Eriksson, Teknikprogrammet - Teknikvetenskap, 2016 - 2019)

"En av de bästa sakerna med Soltorg är att man alltid kan få hjälp om man behöver det, vilket underlättar skolgången ytterligare."
(Alexandra Johansson, Teknikprogrammet – Teknikvetenskap, 2012 - 2015)

"Det bästa med skolan är soltorgsandan. På Soltorg får man vara precis vem man vill och det är jätteskönt. Det är något speciellt med Soltorg!"
(Agnes Holmquist, Teknikprogrammet – Design- och produktutveckling, 2012 - 2015) 

  • Ingen giltig användare vald.