Borlänge kommun

NIU - fotboll

Vill du kunna elitsatsa på fotbollen under din gymnasietid? Här har du möjlighet att kombinera dina studier med nationell godkänd idrottsutbildning. Vi har över 30 års erfarenhet av att utbilda och träna fotbollsspelare till svensk elitfotboll, både på herr- och damsidan. Välkommen med din ansökan!

Möjligheten att söka till NIU gäller för dig som planerar att studera vid Soltorgsgymnasiet eller Hagagymnasiet och på följande program:

  • Teknilprogrammet (Soltorgsgymnasiet)
  • Ekonomiprogrammet (Hagagymnasiet)
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (Hagagymnasiet)
  • Barn-och fritidsprogrammet (Hagagymnasiet)

Som NIU-elev i Borlänge kommun får du kostförstärkning efter varje träningspass, extra lunchlådor, träningskläder, busskort vid behov, hjälp med boende, högklassiga träningsfaciliteter, hög tränarkompetens och ett idrottsvänligt skolschema. I vårt arbete har vi ett nära samarbete med IK BrageLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. och Kvarnsvedens IKLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats..

400 poäng under tre år

Som NIU-elev läser du 400 poäng under tre år. Följande kurser ingår i utbildningen:

  1. Idrottsspecialisering 1, 100 poäng
  2. Idrottsspecialisering 2, 100 poäng
  3. Idrottsspecialisering 3, 100 poäng
  4. Tränings- och tävlingslära 1, 100 poäng

Ansökan och uttagning till NIU

Inför en gymnasieutbildning med NIU söker du både till ett nationellt program via gymnasieantagningen, samt till idrottsutbildningen via respektive specialförbund. Det är alltså två olika ansökningar som behöver göras. För att kunna gå NIU behöver du bli antagen till ett av de ovanstående nationella programmen.

Här kan du läsa mer om förfarandet vid uttagning till NIU fotboll.Pdf, 202.3 kB, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Läs mer om antagningsförfarandet till NIU-fotbollLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Gymnasieansökan - NIU-fotboll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Sök till NIU senast 1 december för kommande läsår

Ansökan till NIU - Fotboll Länk till annan webbplats.

Ansvarig NIU-Fotboll
Andreas Wallin
andreas.wallin@borlange.se
0243-743 65