Borlänge kommun

NIU Handboll

Vill du kunna elitsatsa på handbollen under din gymnasietid? Här har du möjlighet att kombinera dina studier med nationell godkänd idrottsutbildning. Vi har lång erfarenhet av att utbilda och träna handbollsspelare av toppkvalitet. Välkommen med din ansökan!

Möjligheten att söka till NIU gäller för dig som planerar att studera vid Soltorgsgymnasiet eller Hagagymnasiet och på följande program:

  • Teknikprogrammet (Soltorgsgymnasiet)
  • Ekonomiprogrammet (Hagagymnasiet)
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (Hagagymnasiet)
  • Barn-och fritidsprogrammet (Hagagymnasiet)

Som NIU-elev i Borlänge kommun får du kostförstärkning efter varje träningspass, extra lunchlådor, träningskläder, busskort vid behov, hjälp med boende, högklassiga träningsfaciliteter, hög tränarkompetens och ett idrottsvänligt skolschema. Vi har ett nära samarbete med Borlänge Handbollsklubb.Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

400 poäng under tre år

Som NIU-elev läser du 400 poäng under tre år. Följande kurser ingår i utbildningen:

  1. Idrottsspecialisering 1, 100 poäng
  2. Idrottsspecialisering 2, 100 poäng
  3. Idrottsspecialisering 3, 100 poäng
  4. Tränings- och tävlingslära 1, 100 poäng

Ansökan och uttagning till NIU

Inför en gymnasieutbildning med NIU söker du både till ett nationellt program via gymnasieantagningen, samt till idrottsutbildningen via respektive specialförbund. Det är alltså två olika ansökningar som behöver göras. För att kunna gå NIU behöver du bli antagen till ett av de ovanstående nationella programmen.

Du söker till NIU senast 1 december för kommande läsårsstart.

Ansök till NIU - HandbollLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Välkommen på besök om du vill titta närmare på skolan eller NIU-utbildningen. Har du frågor? Kontakta samordnare Hans-Martin Isberg.

Samordnare NIU-Handboll

Hans-Martin Isberg

hansmartin.isberg@borlange.se

0243-662 14