Borlänge kommuns logotyp

Soltorgsgymnasiet

Du är här: Start / Om oss

Om oss

Soltorgsgymnasiet är skolan som är känd för sin gemenskap och trivsel samt kännetecknas av hög kvalité och bred kompetens.

På Soltorgsgymnasiet går 515 elever och här arbetar drygt 50 lärare och annan personal. Skolan ligger intill idrottsanläggningen Maserhallen. Vi har tre högskoleförberedande program på skolan; naturvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet samt humanistiska programmet – Tvär.

Den 8 februari 1961 invigdes det Högre tekniska läroverket i Borlänge, som kom att kallas Soltorgsskolan, sedermera Soltorgsgymnasiet. Tidigare fick de ungdomar som ville ha teknisk utbildning på gymnasienivå åka till exempelvis Gävle eller Örebro.

Senast uppdaterad: 08 april 2020

Besöksadress: Masergatan 20