Borlänge kommun
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag .
Rött hjärta i öppna händer

Om oss

På Erikslundsgymnasiet studerar cirka 150 elever inom El- och energi- samt Fordons- och transportprogrammet.

Skolan ligger intill Domnarvsvallen och Vallenhallens idrottsanläggning och på gångavstånd från Borlänge centrum. Fordons- och transportprogrammets Inriktningar Lastbil och mobila maskiner samt Transport har sin karaktärsundervisning på Kråktorp (läs mer om Kråktorp via länken nedan).

På Erikslundsgymnasiet har också Ljungbergsgymnasiet, kommunens gymnasiesärskola, delar av sin verksamhet. Dessutom bedrivs yrkesutbildning för vuxna i huset.

Erikslundsgymnasiets värdegrund

Vi strävar efter och hoppas att alla, elever och personal, ska trivas och må bra på skolan under sin tid på Erikslundsgymnasiet. Skolans värdegrund bygger på ordet HJÄRTA.

Hänsyn
Vi visar varandra hänsyn och stöttar den som behöver det. Vi försöker förstå varandra och visar medmänsklighet i olika situationer.

Jämlikhet
Vi har alla samma värde, oavsett bakgrund, kön, utseende eller andra olikheter. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Ärlighet
För att skapa och behålla goda relationer måste vi vara ärliga både mot oss själva och andra. Ärlighet ger oss möjlighet att hela tiden förbättra och förnya våra relationer.

Respekt
Vi visar respekt för varandra - accepterar varandras personligheter och tillåter varandras olikheter - då blir vi själva respekterade för dem vi är.

Trygghet
Vi skapar en trygg miljö där vi vågar vara oss själva och säga vad vi tycker samt stå för det. Ingen kränkande handling får förekomma och skall inte accepteras.

Ansvar
Vi tar ansvar för vårt arbete och våra handlingar, vi är beredda att ta konsekvenser av det vi gör, positiva såväl som negativa.

Sidan senast uppdaterad