Rektor
Maria Burtus
0243-744 80
Studie- och yrkesvägledare
Johanna Myrkrans
0243 - 743 24
Syv på Hagagymnasiet
Dela sidan på sociala medier

Barn- och fritidsprogrammet

Är du intresserad av att arbeta med människor? Skulle du trivas med att jobba med barn och unga? Brinner du för att friskvård och för människor som har någon form av funktionsnedsättning? Då är barn- och fritidsprogrammet något för dig!

Barn- och fritidsprogrammet är ett studieförberedande yrkesprogram där du efter examen har möjlighet att välja om du vill arbeta direkt eller studera vidare på högskola och universitet.

Barn- och fritidsprogrammet erbjuder två inriktningar:

  • Pedagogiskt arbete
  • Fritid och Hälsa

I båda inriktningarna ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), då du får möjlighet att lära i verklig miljö på exempelvis förskola, fritidsanläggningar eller gruppboende för funktionsnedsatta. 

De yrkesutgångar vi på Barn- och fritidsprogrammet erbjuder är badpersonal, gyminstruktör, barnskötare och assistent inom funktionsnedsättningsområdet. Eftersom programmet också ger dig grundläggande behörighet till högskola och universitet kan du även välja att studera vidare.

Vill du veta mer om Barn- och fritidsprogrammet är du varmt välkommen att kontakta vår Studie- och Yrkesvägledare, 0243-743 24

Telefonnummer till programmet är 0243-746 75.

"Är ett perfekt program om du vill jobba med människor" - Mikaela BF3

Sidan senast uppdaterad