Rektor och undervisningslogistiker
Hans Carlsson
0243-747 18
Studie- och yrkesvägledare
Jenny Hansson
0243-740 43
SYV på Soltorgsgymnasiet
Dela sidan på sociala medier

Bli elev

Välkommen till Soltorgsgymnasiet.

Våra utbildningar passar dig som siktar mot att studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. Vi erbjuder tre högskoleförberedande program: naturvetenskapliga-,  teknik- och humanistiska programmet – Tvär.

På skolan finns också ett fjärde år på teknikprogrammet där eleverna kan utbilda sig till gymnasieingenjörer inom informationsteknik - mjukvarudesign. 

Varför ska man välja Soltorgsgymnasiet? Tidigare elever säger detta om skolan:

"Definitivt gemenskapen på skolan, 'soltorgsandan'. Man är omgiven av folk som är lika engagerade av skolarbetet som en själv."
Magnus Carlsson, Teknikprogrammet - Informations- och medieteknik, 2013-2016 

"Av mina år på Soltorg minns jag alla roliga stunder som jag hade med mina klasskamrater och vänner på skolan, vi hade det väldigt kul tillsammans. Redan från mina första dagar på skolan fick jag lära känna väldigt många studenter på skolan. Något som jag inte glömmer är alla utflykter och resor som jag åkte med klassen." 
Omar Hamad, Naturvetenskapliga programmet, 2009 – 2012

"Det var högt till tak mellan lärare och elever och man kunde varva allvar med humor på lektionerna. God sammanhållning i klasserna och många roliga aktiviteter runt omkring skolan."
Maja Andersson, teknikprogrammet – Virtuell Design, 2005 – 2009 Utbytesstudier i USA 2007 – 2008)

"En av de bästa sakerna med Soltorg är att man alltid kan få hjälp om man behöver det, vilket underlättar skolgången ytterligare."
Alexandra Johansson, Teknikprogrammet – Teknikvetenskap, 2012 - 2015

"Det bästa med skolan är soltorgsandan. På Soltorg får man vara precis vem man vill och det är jätteskönt. Det är något speciellt med Soltorg!"
Agnes Holmquist, Teknikprogrammet – Design- och produktutveckling, 2012 - 2015 

Ansökan

Vill du studera på Soltorgsgymnasiet? Du är varmt välkommen att ansöka!

Besök oss

Du är självklart välkommen att besöka oss inför ditt gymnasieval.

Idrottsutbildning (NIU och LIU)

Inom Borlänge gymnasieskola har vi länge erbjudit nationella idrottsutbildningar inom fotboll och handboll. Numera satsar vi även på en lokal idrottsutbildning som anpassas efter dig och din ambitionsnivå.

Läxhjälp

För oss är det viktigt att erbjuda elever alla de bästa förutsättningarna för att prestera så bra som möjligt.

Studie- och yrkesvägledning

Alla har vi svårt att välja ibland. Ännu svårare blir det när vi inte riktigt vet hur de olika alternativen ser ut och vad de kan innebära. Hos vår studie- och yrkesvägledare får du vägledning, stöd och svar på frågor.

Naturvetenskapsprogrammet

Vill du gå den utbildning inom gymnasiet som öppnar flest dörrar till högskolor och universitet? Är du intresserad av att experimentera, laborera och upptäcka nya saker? Då är naturvetenskapsprogrammet på Soltorgsgymnasiet något för dig!

Teknikprogrammet

Har du ett intresse för teknik? Vill du lära dig mer om design, konstruktion, arkitektur eller kanske IT? Vill du ha en bred utbildning som förbereder dig för att plugga på högskola eller universitet i framtiden? Då tror vi att teknikprogrammet är ditt val.

Humanistiska programmet - Tvär

Gillar du att skriva och diskutera? Är du nyfiken på kultur och historia, på filosofi och psykologi? Då är det humanistiska programmet med tvärvetenskaplig fördjupning rätt för dig! Programmet vänder sig till dig som är intresserad av humaniora och samtidigt vill få möjligheten att bredda dina kunskaper med matematik och naturkunskap.

Fjärde året på teknikprogrammet

Vid Soltorgsgymnasiet kan du läsa ett fjärde tekniskt år som ger dig titeln gymnasieingenjör.

Sidan senast uppdaterad