Rektor och undervisningslogistiker
Hans Carlsson
0243-747 18
Biträdande rektor
Anita Brandt
0243-759 65
Dela sidan på sociala medier
Skylt som berättar om bygget av Soltorgsgymnasiet.

Om oss

Skolan som är känd för sin gemenskap och trivsel samt kännetecknas av hög kvalité och bred kompetens.

På Soltorgsgymnasiet går ca 480 elever och här arbetar 46 lärare och övrig personal. Skolan ligger intill idrottsanläggningen Maserhallen. Vi har tre högskoleförberedande program på skolan; naturvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet samt humanistiska programmet – Tvär.

Den 8 februari 1961 invigdes det Högre tekniska läroverket i Borlänge, som kom att kallas Soltorgsskolan, sedermera Soltorgsgymnasiet. Tidigare fick de ungdomar som ville ha teknisk utbildning på gymnasienivå åka till exempelvis Gävle eller Örebro. 

Hitta hit

Karta och adress

Kontakta oss

Telefonnummer och E-postadresser till lärare och personal

Naturvetenskapsprogrammet

Vill du gå den utbildning inom gymnasiet som öppnar flest dörrar till högskolor och universitet? Är du intresserad av att experimentera, laborera och upptäcka nya saker? Då är naturvetenskapsprogrammet på Soltorgsgymnasiet något för dig!

Teknikprogrammet

Har du ett intresse för teknik? Vill du lära dig mer om design, konstruktion, arkitektur eller kanske IT? Vill du ha en bred utbildning som förbereder dig för att plugga på högskola eller universitet i framtiden? Då tror vi att teknikprogrammet är ditt val.

Humanistiska programmet - Tvär

Gillar du att skriva och diskutera? Är du nyfiken på kultur och historia, på filosofi och psykologi? Då är det humanistiska programmet med tvärvetenskaplig fördjupning rätt för dig! Programmet vänder sig till dig som är intresserad av humaniora och samtidigt vill få möjligheten att bredda dina kunskaper med matematik och naturkunskap.

Fjärde året på teknikprogrammet

Vid Soltorgsgymnasiet kan du läsa ett fjärde tekniskt år som ger dig titeln gymnasieingenjör.

Sidan senast uppdaterad