Rektor och undervisningslogistiker
Hans Carlsson
0243-747 18
Studie- och yrkesvägledare
Jenny Hansson
0243-740 43
SYV på Soltorgsgymnasiet
Dela sidan på sociala medier

Program

Vill du ha en bred, teoretisk gymnasieutbildning som håller många dörrar öppna inför fortsatta studier på högskola eller universitet? Då har vi utbildningen för dig.

Soltorgsgymnasiet erbjuder tre högskoleförberedande gymnasieprogram: naturvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet och humanistiska programmet - tvär. Våra utbildningar passar därför dig som siktar mot att studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. 

På skolan finns också ett fjärde år på teknikprogrammet där eleverna kan utbilda sig till gymnasieingenjörer inom informationsteknik - mjukvarudesign. 

Vill du veta mer om våra program? Kontakta vår studie- och yrkesvägledare Jenny Hansson, 0243-740 43 eller jenny.hansson@edu.borlange.se 

Naturvetenskapsprogrammet

Vill du gå den utbildning inom gymnasiet som öppnar flest dörrar till högskolor och universitet? Är du intresserad av att experimentera, laborera och upptäcka nya saker? Då är naturvetenskapsprogrammet på Soltorgsgymnasiet något för dig!

Teknikprogrammet

Har du ett intresse för teknik? Vill du lära dig mer om design, konstruktion, arkitektur eller kanske IT? Vill du ha en bred utbildning som förbereder dig för att plugga på högskola eller universitet i framtiden? Då tror vi att teknikprogrammet är ditt val.

Humanistiska programmet - Tvär

Gillar du att skriva och diskutera? Är du nyfiken på kultur och historia, på filosofi och psykologi? Då är det humanistiska programmet med tvärvetenskaplig fördjupning rätt för dig! Programmet vänder sig till dig som är intresserad av humaniora och samtidigt vill få möjligheten att bredda dina kunskaper med matematik och naturkunskap.

Fjärde året på teknikprogrammet

Vid Soltorgsgymnasiet kan du läsa ett fjärde tekniskt år som ger dig titeln gymnasieingenjör.

Sidan senast uppdaterad