Borlänge kommuns logotyp

Studenten 2021

Fredagen den 11 juni är det dags för studenten. Med anledning av rådande pandemi kommer inte heller årets student bli riktigt som vanligt.

Borlänge gymnasieskola gör nu allt för att årets studenter ska få en fin och minnesvärd avslutning på sin gymnasietid, även om studentfirandet också måste anpassas till rådande omständigheter för att begränsa spridningen av coronaviruset. För gymnasieskolans studenter blir det därför ett firande i mindre skala i år igen.

Studentveckan

Allt firande arrangerat av skolan kommer i år att ske på respektive skola, utan stora gemensamma samlingar.

Mösspåtagning

Måndagen den 7 juni blir det mösspåtagning för samtliga avgångselever. Studenterna kommer att samlas klassvis på respektive skola.

Examensdag

Fredagen den 11 juni är det dags för studentavslutning. Eleverna samlas med sina mentorer på skolan för att sedan springa ut klassvis. Vårdnadshavare och elever kommer få mer information om upplägget från sin skola när det närmar sig.

Tänk på det här:

  • För att undvika stora folksamlingar kommer varje elev få ha max två gäster på plats som tar emot dem.
  • Det är väldigt viktigt att vi alla hjälps åt och tar vårt ansvar för att undvika smittspridning och följer anvisningar och rekommendationer. Tänk på det när det gäller avslutningsaktiviteter i skolans regi men även privat.

Studentflak

Det kommer inte att ordnas någon kortege med studentflak. Transportstyrelsen har i samråd med Folkhälsomyndigheten förlängt förbudet mot studentflak, karnevalståg och motsvarande till och med 30 juni 2021 för att minska risken för smittspridning.

Frågor och svar om regler kring studentflak – Transportstyrelsens webbplats länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Partybussar

Att hyra till exempel en partybuss räknas som en privat sammankomst och går under samma regelverk som när man hyr en lokal för exempelvis privata fester. De tillfälliga reglerna infördes i början av januari med stöd av pandemilagen och innebär bland annat att antalet deltagare vid den privata sammankomsten begränsas till maximalt åtta personer. Det är den som hyr ut lokalen (exempelvis partybussen) som ansvarar för att den inte används till en privat sammankomst med fler än åtta deltagare.

Om privata sammankomster – Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tider för utspring fredag 11 juni

  • Soltorgsgymnasiet klockan 10.30
  • Hagagymnasiet klockan 11.15-12.30
  • Hushagsgymnasiet klockan 11.50-12.30
  • Erikslundsgymnasiet klockan 11.15-12.00
  • Kråktorp klockan 11.30
  • Ljungbergsgymnasiet genomför sin avslutning på Fryshuset med utspring klockan 09.00-09.45.
  • Ingen giltig användare vald.