Kulturcentrum Asken - Borlänge kommun

Höstlovsaktivtet TUSEN ORD

Två pedagoger inom teater och dans från projektet Skapande fritids kommer att ta med Er på en resa i berättande där eleverna/barnen är skapare och medskapare till berättelser. Ni kommer att få ta del av en stimulerande miljö där barnens berättelser står i fokus. Syftet är att varje besök ska verka kommunikativt och språkfrämjade.

Hand i hand med Kolonien

Musikföreställning med gruppen Kolonien. Föreställningen vänder sig till elever i förskoleklass till årskurs 4.

Årskurs 2 - en stor kör

Denna termin kommer tre klasser som går i årskurs 2 att få möjlighet att sjunga i kör. Klassvis kommer eleverna att få öva låtar, skapar rörelser samt samtala om budskapet i låtarna.

Stopmotionanimering på fritids

Boka in ditt fritids för filmande i animationsteknik. Eleverna får skapa karaktärer i lera och animera figurerna med hjälp av Ipads. De kommer få göra egna filmer i mindre grupper där de utgår ifrån en story som de själva skapar för att senare filma och lägga till röster och ljud till filmen.

Att lära genom filmskapande

Arbeta med film kring de globala målen. Varför? För att ge eleverna kunskap kring de globala målen och hållbar utveckling genom filmskapande.

Dans på fritids

Kulturcentrum Asken erbjuder dans där eleverna för möjlighet att testa olika dansstilar, jazz, modern eller street. Vi testar grundsteg och stegkombinationer för att avsluta med en gemensam koreografi.

Kort om Kulturcentrum Asken

Kulturcentrum Asken är ett resurscentrum för Borlänges grundskolor och förskolor inom estetiskt lärande och språkfrämjande arbete. Våra pedagoger arbetar med estetiska ämnen som bild, dans, drama/teater och musik.   

Kulturcentrum Asken
Borganäsvägen 43
Telefon: 0243 744 71

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om vår verksamhet!

Se personalförteckning och kontaktuppgifter

Hitta till oss