Kulturcentrum Asken - Borlänge kommun

Kulturcentrum Asken - Borlänge kommun

Det röda trädet

För alla som känt sig förlorade, tyngda i själen eller bara lite borta. Det röda trädet är en visuell och musikalisk scenkonstföreställning baserad på Shaun Tans flerfaldigt prisbelönta och poetiska bok The red tree. En rörande och humoristiskt bångstyrig berättelse om att hitta hem och inte ge upp.

Att rymma med en cirkus

Det leks med det förbjudna i att vidröra konstobjekt och ställs frågor om vem eller vad som är rekvisita åt vem, hur får man behandla en skulptur? Får man röra, dra, klättra? Och hur når formerna den frigörelse de längtar efter?

Tungumál

Tungumál - kan en rörelse säga mer än tusen ord? En dansföreställning som översätter, leker, böjer och vrider på ord och rörelse

Värdegrundsarbete i kommunen

Att arbeta med värdegrunden är alltid viktigt och genom att prova på olika metoder så får vi syn på flera perspektiv. Nu finns tider för hösten 2019 utlagda.

Forumspel

Genom drama, reflektion och rollspel arbetar vi fram mindre forumteater-scener där eleverna själva får hitta lösningar på aktuella frågor och situationer.

Är du din attityd?

”Kan vi välja vår roll eller är rollen något vi får? Kan vi tillhöra flera grupper samtidigt?”

Kort om Kulturcentrum Asken

Kulturcentrum Asken är ett resurscentrum för Borlänges grundskolor och förskolor inom estetiskt lärande och språkfrämjande arbete. Våra pedagoger arbetar med estetiska ämnen som bild, dans, drama/teater och musik.   

Kulturcentrum Asken
Borganäsvägen 43
Telefon: 0243 744 71

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om vår verksamhet!

Se personalförteckning och kontaktuppgifter

Följ oss på Facebook

 

Hitta till oss