Kulturcentrum Asken
Telefon 0243 744 71
Dela sidan på sociala medier

Årskurs 4-6, pedagogiska utbud

Här nedan finns färdiga utbud riktad till årskurs 4-6. Saknar du något så är det bara att kontakta oss, så skräddarsyr vi något just för din klass.

Dans på idrotten

En danspedagog kan komma in som ett komplement i ordinarie idrottsundervisning med fokus på dans.

Berättarrazzia!

Fredagar är berättardagar! Under hela dagen genomför vi berättarrazzior på skolor runt om i Borlänge. En berättarrazzia innebär att ett gäng berättare kommer in på skolan, sprider ut sig, knackar på klassrumsdörrar, berättar en berättelse för klassen, tackar för sig och går ut. Efter en stund knackar det på dörren igen...

Barnens röster på nätet...

Låt barnens/elevernas röster bli synliga! Ett arbete som du som pedagog genomför på Din enhet/skola.

Tänk om

Tänk om allas drömmar fick sin plats, och det som kanske känns omöjligt blir möjligt. Tänk om … eller vad händer ifall vi tänker om…?

Sagor och normer

Vid två tillfällen får klassen träffa en teaterpedagog för att arbeta med klassiska sagor på ett normkritiskt och genusmedvetet sätt.

Tusen ord på turné

” I sagans skog kan nästan allting hända, och nästan allting händer också där!” Lennart Hellsing

TUSEN ORD Årskurs F-4

En pedagog från Asken kommer att ta med Er på en resa i berättande där eleverna är skapare och medskapare till berättelser. Ni kommer att få ta del av en stimulerande miljö där elevernas berättelser står i fokus. Syftet är att varje besök ska verka kommunikativt och språkfrämjade.

Berättelser blir film

Välkomna till vår interaktiva utställning Tusen Ord för att utforska berättande genom film.

TUSEN ORD Årskurs 5-9

En pedagog från Asken arbetar med berättande i den interaktiva utställningen Tusen ord där eleverna är skapare och medskapare i berättelser. Syftet är att genom fantasi, kommunikation och berättande verka språkfrämjande och kommunikativt för eleverna.

Sidan senast uppdaterad