Kulturcentrum Asken

Årskurs 4-6, pedagogiska utbud

Här nedan finns färdiga utbud riktad till årskurs 4-6. Saknar du något så är det bara att kontakta oss, så skräddarsyr vi något just för din klass.

Harry Potter Experience

Den 19-20 (21) september kommer Stora Tunas Prostgård återigen förvandlas till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Det här eventet är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Kulturcentrum Asken samt ett antal föreningar och studieförbund, och syftar till att främja elevernas fantasi, nyfikenhet och läslust. Vi lägger också stor vikt vid värdegrundsfrågor.

Är du din attityd?

”Kan vi välja vår roll eller är rollen något vi får? Kan vi tillhöra flera grupper samtidigt?”

Berättelser blir film

Välkomna till vår interaktiva utställning Tusen Ord för att utforska berättande genom film.

Forumspel

Genom drama, reflektion och rollspel arbetar vi fram mindre forumteater-scener där eleverna själva får hitta lösningar på aktuella frågor och situationer.

Tusen ord på turné

” I sagans skog kan nästan allting hända, och nästan allting händer också där!” Lennart Hellsing

TUSEN ORD Årskurs F-4

En pedagog från Asken kommer att ta med Er på en resa i berättande där eleverna är skapare och medskapare till berättelser. Ni kommer att få ta del av en stimulerande miljö där elevernas berättelser står i fokus. Syftet är att varje besök ska verka kommunikativt och språkfrämjade.

TUSEN ORD Årskurs 5-9

En pedagog från Asken arbetar med berättande i den interaktiva utställningen Tusen ord där eleverna är skapare och medskapare i berättelser. Syftet är att genom fantasi, kommunikation och berättande verka språkfrämjande och kommunikativt för eleverna.

Tungumál

Tungumál - kan en rörelse säga mer än tusen ord? En dansföreställning som översätter, leker, böjer och vrider på ord och rörelse

Det röda trädet

För alla som känt sig förlorade, tyngda i själen eller bara lite borta. Det röda trädet är en visuell och musikalisk scenkonstföreställning baserad på Shaun Tans flerfaldigt prisbelönta och poetiska bok The red tree. En rörande och humoristiskt bångstyrig berättelse om att hitta hem och inte ge upp.

Digitalt Skapande

Nu finns det chans att boka Askens mediepedagog Lovisa för att jobba med film eller foto i årskurserna 2-9.

Cut Out Animation

Kom till Askens lokaler och jobba med ”Cut Out Animation” som är en Stopmotion teknik där man tar ett flertal bilder som sätts i följd till varandra så det blir en filmsekvens.

Sidan senast uppdaterad