Kulturcentrum Asken

Årskurs 4-6, pedagogiska utbud

Här nedan finns färdiga utbud riktad till årskurs 4-6. Saknar du något så är det bara att kontakta oss, så skräddarsyr vi något just för din klass.

Harry Potter Experience

Den 19-20 (21) september kommer Stora Tunas Prostgård återigen förvandlas till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Det här eventet är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Kulturcentrum Asken samt ett antal föreningar och studieförbund, och syftar till att främja elevernas fantasi, nyfikenhet och läslust. Vi lägger också stor vikt vid värdegrundsfrågor.

Du är inte din attityd

”Attityder är övertygelser som är ganska stabila över tid, har en känslomässig dimension och de får dig ofta att agera på ett visst sätt.”

Berättelser blir film

Välkomna till vår interaktiva utställning Tusen Ord för att utforska berättande genom film.

Tusen ord på turné

” I sagans skog kan nästan allting hända, och nästan allting händer också där!” Lennart Hellsing

Cut Out Animation

Kom till Askens lokaler och jobba med ”Cut Out Animation” som är en Stopmotion teknik där man tar ett flertal bilder som sätts i följd till varandra så det blir en filmsekvens.

Digitalt Skapande

Nu finns det chans att boka Askens mediepedagog Lovisa för att jobba med film eller foto i årskurserna 2-9.

Forumspel

Genom drama, reflektion och rollspel arbetar vi fram mindre forumteater-scener där eleverna själva får hitta lösningar på aktuella frågor och situationer.

TUSEN ORD Årskurs F-4

En pedagog från Asken kommer att ta med Er på en resa i berättande där eleverna är skapare och medskapare till berättelser. Ni kommer att få ta del av en stimulerande miljö där elevernas berättelser står i fokus. Syftet är att varje besök ska verka kommunikativt och språkfrämjade.

TUSEN ORD Årskurs 5-9

En pedagog från Asken arbetar med berättande i den interaktiva utställningen Tusen ord där eleverna är skapare och medskapare i berättelser. Syftet är att genom fantasi, kommunikation och berättande verka språkfrämjande och kommunikativt för eleverna.

Sidan senast uppdaterad