Kulturcentrum Asken
Telefon 0243 744 71
Dela sidan på sociala medier

Årskurs F-3, pedagogiska utbud

Här nedan finns färdiga utbud riktad till årskurs F-3. Saknar du något så är det bara att kontakta oss, så skräddarsyr vi något just för din klass.

Dansa din identitet

Vad betyder det att ha en identitet och att vara sig själv? Tillsammans med en danspedagog dansar och utforskar vi artikel 7, 8, 12.

Vad menar du kroppen?

Vad kan kroppen säga som inte ord kan? Hur kan vi prata med varandra utan att prata? Vad signalerar kroppen omedvetet och medvetet?

Fokusveckor Barnkonventionen

Under veckorna 7, 8, 10, 11 fokuserar vi på Barnkonventionen. I våra lokaler, på förskolor, på skolor, på fritidshem, undersöker, lär oss, argumenterar, filosoferar vi barnkonventionen genom de estetiska uttrycken.

Berättarrazzia!

Fredagar är berättardagar! Under hela dagen genomför vi berättarrazzior på skolor runt om i Borlänge. En berättarrazzia innebär att ett gäng berättare kommer in på skolan, sprider ut sig, knackar på klassrumsdörrar, berättar en berättelse för klassen, tackar för sig och går ut. Efter en stund knackar det på dörren igen...

Barnens röster på nätet...

Låt barnens/elevernas röster bli synliga! Ett arbete som du som pedagog genomför på Din enhet/skola.

Tusen ord på turné

” I sagans skog kan nästan allting hända, och nästan allting händer också där!” Lennart Hellsing

TUSEN ORD Årskurs F-4

En pedagog från Asken kommer att ta med Er på en resa i berättande där eleverna är skapare och medskapare till berättelser. Ni kommer att få ta del av en stimulerande miljö där elevernas berättelser står i fokus. Syftet är att varje besök ska verka kommunikativt och språkfrämjade.

Vattenkanon

Vid ett tillfälle träffar Ni en musikpedagog som tar med er på en upptäcktsfärd i vattnets olika egenskaper.

Mattemusik - Klockan

Välkomna till Kulturcentrum Asken och upplev tid ur olika perspektiv genom musik och gestaltning.

Dansmysteriet, Förskoleklass - årskurs 2

I erat klassrum kommer ni under två tillfällen att träffa Sombra. Sombra har dansuppvisning nästa vecka, men har ett problem – SKUGGAN! Sombra behöver Er hjälp för att lösa problemet.

Sidan senast uppdaterad