Kulturcentrum Asken
Telefon 0243 744 71
Dela sidan på sociala medier

Årskurs F-3, pedagogiska utbud

Här nedan finns färdiga utbud riktad till årskurs F-3. Saknar du något så är det bara att kontakta oss, så skräddarsyr vi något just för din klass.

Berättelser blir film

Välkomna till vår interaktiva utställning Tusen Ord för att utforska berättande genom film.

Moder Jord och Skrutt kommer på besök med uppdrag återvinning

Moder Jord känner sig krasslig för att klimatet är ur balans. Hon är allergisk mot nedskräpningar men är fast besluten på att få ett stopp för detta. Hennes motståndare Skrutt skräpar ner och gör att Moder Jord blir allt sämre och sämre. Nu behöver Moder Jord hjälp av Borlänges barn och deras kreativa superkrafter.

Du är inte din attityd

”Attityder är övertygelser som är ganska stabila över tid, har en känslomässig dimension och de får dig ofta att agera på ett visst sätt.”

Cut Out Animation

Kom till Askens lokaler och jobba med ”Cut Out Animation” som är en Stopmotion teknik där man tar ett flertal bilder som sätts i följd till varandra så det blir en filmsekvens.

Tusen ord på turné

” I sagans skog kan nästan allting hända, och nästan allting händer också där!” Lennart Hellsing

Mattemusik - känn matematiken i kroppen

Hur kan vi sjunga tallinjen? Vad finns det för mönster i musiken? Mattemusik är precis som det låter – en kombination av matematik och musik.

Digitalt Skapande

Nu finns det chans att boka Askens mediepedagog Lovisa för att jobba med film eller foto i årskurserna 2-9.

TUSEN ORD Årskurs F-4

En pedagog från Asken kommer att ta med Er på en resa i berättande där eleverna är skapare och medskapare till berättelser. Ni kommer att få ta del av en stimulerande miljö där elevernas berättelser står i fokus. Syftet är att varje besök ska verka kommunikativt och språkfrämjade.

Sidan senast uppdaterad