Borlänge kommuns logotyp

Kulturcentrum Asken

Nordcirkus - föreställning och workshops

Under hela vecka 19 har vi Nordcirkus i Borlänge! Välkomna att boka en rolig och hissnande föreställning och kanske även en workshop där ni själva får pröva era vingar i cirkusens fantastiska värld!

Om föreställningen Victors Varieté & Virrvarr:
Publiken får följa med på en smått kaotisk och bitvis extremt spännande och vass resa genom tid och rum. Victor tar fasta på det som i cirkusvärlden kallas objektmanipulering - bollar, paraplyn, cigarrboxar, knivar, hattar och dylikt presenteras på ett lekfullt och spektakulärt sätt. Självklart så följer även Adele med men som vanligt har hon en helt egen agenda.....

Om workshopen:
Under en workshop kommer deltagarna att få möjlighet att prova på en massa olika former av jonglering - från enklaste grunder med sjalar till mera avancerade nivåer med bollar, käglor, diabolos mm.
Inom akrobatiken undersöker vi vad vi kan göra med våra kroppar som verktyg - enkla rullningar via olika fyrfotaövningar till kullerbyttor & hjulningar. När vi tränar parakrobatik måste vi jobba med att samarbeta & känna tillit till varandra för att kunna göra övningarna.
Med hjälp av lindansställning, cirkusklot, enhjulingar & påfågelfjädrar övar vi både på att balansera oss själva samt att balansera objekt.
När det är dags för att prova trapetsen är det läge att plocka fram både styrka & mod!

Målgrupp: Årskurs 1 -6
Dagar: Fullbokat
Tidsåtgång: föreställning: 60 min , workshop: 40-60 min
Plats: lämplig plats på er skolgård! Plan yta krävs.
Max antal: Helklass
Sista anmälningsdag: Fullbokat
Frågor: asa.backeus@borlange.se