Borlänge kommuns logotyp

Kulturcentrum Asken

Jag var här!

Skolan kan vara den roligaste platsen i världen. Och den värsta. I högstadiet tillbringar man större delen av sin dag i skolan. Man lär sig matte och hur man flörtar. Man lär sig svenska och vilka man kan lita på. Man lär sig geografi och om vänskap. Man lär sig engelska och om utanförskap. I skolan formas vilka vi är och vilka vi blir. På gott och ont. I korridoren en skrålsång, i klassrummet viskningar och lappar, toaletten har disco för en, i matsalen doftar det blommor…

Jag var här! är en unik turnerande föreställning som tar med eleverna på en resa i deras egen skola. Skolgården, korridoren, toaletten blir för en dag spelplatser. En humoristisk, sinnlig, omslutande och interaktiv föreställning om att gå i skolan, om verklighet och drömmar, om var det är farligt och var det är tryggt. Jag var här! berättar om det bästa, det värsta och det däremellan. Jag var här! utforskar tillsammans med elever skolans olika platser och hur de påverkat och påverkar eleverna.

Målgrupp: årskurs 7-9
Dagar:
Vecka 13:

Måndag 28/3 eftermiddag
Tisdag 29/3 för- och eftermiddag
Onsdag 30/3 för- och eftermiddag
Torsdag 31/3 för- och eftermiddag
Fredag 1/4 för- och eftermiddag
Vecka 14:
Måndag 4/4 eftermiddag
Tisdag 5/4 för- och eftermiddag
Tid: Förmiddag, cirka klockan 10.00
Eftermiddag, cirka klockan 13.30. Tiderna kan anpassas efter era behov.
Tidsåtgång: 60 min
Plats: På er skola. Två klassrum som utgångspunkt, därefter kommer föreställningen flytta sig till olika platser på skolan, enligt överenskommelse med teatergruppen och personal på skolan. Teatergruppen kommer att besöka skolan dagen innan för att gå igenom lokalerna.
Max antal: 2 helklasser per föreställning
Sista anmälningsdag: fredag 25/2
Frågor och anmälan: asa.backeus@borlange.se