Borlänge kommuns logotyp

MBU - Människan bakom uniformen

Människan bakom uniformen (MBU) är en verksamhet där ungdomar mellan 15 och 19 år i Borlänge kommun får möjligheten att lära känna personer som arbetar inom till exempel polis, räddningstjänst och ambulans.

MBU står för Människan Bakom Uniformen. Målet med MBU-utbildningen är att öka ungdomars delaktighet och öka förståelsen mellan ungdomar och dem som arbetar inom samhällsstödjande funktioner. Utbildningen är kostnadsfri. MBU finns idag i sju andra kommuner i landet.

Ung Fritid ansvarar för MBU-projektet i Borlänge kommun som drivs av fältassistenter. Ung Fritid har ansvar för ansökan och urval, genomförande av utbildning samt ambassadörsgruppen.

Erfarenheter för livet

Genom att delta i MBU får du kunskap om vad det innebär att jobba som till exempel polis, brandman eller fältassistent. Kanske blir du sugen på att utbilda dig till något av dessa yrken när du går utbildningen. Oavsett så kommer MBU ge dig många värdefulla erfarenheter som är bra att ha när du söker jobb i framtiden. Under din utbildning kommer du också att få träffa en del av de ungdomar som tidigare deltagit i MBU.

Inlägg från tidigare omgångar av MBU finns på Facebook och Instagram under namnet @mbuborlange.

MBU på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan inför våren 2024

Är du intresserad av att vara med i vårens MBU-utbildning? Anmäl då ditt intresse via e-tjänsten här nedanför. Alla som ansöker kommer att bli kontaktade av ungdomscoach inför uttagningen av deltagare till nästa omgång av MBU.


Välkommen med din ansökan!

Ansökan till MBU Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
Tobias Persson
tobias.persson@borlange.se
070-275 74 06