Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag.
Samordnare lokala brottsförebyggande rådet
Sonja Sahlin
0243-666 61
Dela sidan på sociala medier

MBU - Människan bakom uniformen

Vill du göra något spännande och roligt i höst? I september startar för första gången en MBU-utbildning i Borlänge. MBU står för Människan Bakom Uniformen. Den 31 augusti är alla intresserade välkomna till ett första informationsmöte om MBU på Cozmoz Arena i Borlänge. Mötet börjar klockan 17.30. Välkommen!

Unik utbildning

Vid 12 tillfällen under hösten 2017 får du som är i åldern 16-19 år chansen att lära känna människan bakom uniformen, och de som jobbar inom bl a Polisen, Räddningstjänsten och Ambulanssjukvården får möjlighet att lära känna ungdomarna. Genom att delta i MBU får du kunskap om vad det innebär att arbeta inom de olika yrkena, som t ex polis och brandman eller som fältare. Målet är att öka ungdomars delaktighet och öka förståelsen mellan ungdomar och de som arbetar i samhällsstödjande yrken. MBU finns idag i sju andra kommuner i landet. Utbildningen är kostnadsfri. 

Erfarenheter för livet

Genom att delta i MBU får du kunskap om vad det innebär att jobba som t ex polis eller brandman. Kanske blir du sugen på att utbilda dig till något av dessa yrken när du går utbildningen. MBU kommer att ge dig många värdefulla erfarenheter som är bra att ha när du söker jobb i framtiden.

Ansökan

Du kan redan nu ansöka om att få delta i MBU. Fyll i formuläret i länken nedan. (Längd, vikt och skostorlek måste anges för att du ska kunna låna skyddskläder i rätt storlek.) Du kan också söka till utbildningen i samband med informationsmötet den 31 augusti. MBU utser deltagarna till utbildningen. Du kommer att få meddelande om du blivit antagen eller inte. 

Sidan senast uppdaterad