Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

MBU - Människan bakom uniformen

Vill du göra något spännande och roligt i vår? Nu planerar vi för den fjärde omgången av MBU-utbildningen i Borlänge. MBU står för Människan Bakom Uniformen.

Unik utbildning

Du som är i åldern 16-19 år och bosatt i Borlänge kommun har chansen att lära känna människan bakom uniformen, och de som jobbar inom bl a Polisen, Räddningstjänsten och Ambulanssjukvården får möjlighet att lära känna ungdomarna. Genom att delta i MBU får du kunskap om vad det innebär att arbeta inom de olika yrkena, som t ex polis och brandman eller som fältare. Du kommer också att få träffa de ungdomar som tidigare deltagit i MBU. Målet är att öka ungdomars delaktighet och öka förståelsen mellan ungdomar och de som arbetar i samhällsstödjande yrken. MBU finns idag i sju andra kommuner i landet. Utbildningen är kostnadsfri. 

Erfarenheter för livet

Genom att delta i MBU får du kunskap om vad det innebär att jobba som t ex polis eller brandman. Kanske blir du sugen på att utbilda dig till något av dessa yrken när du går utbildningen. MBU kommer att ge dig många värdefulla erfarenheter som är bra att ha när du söker jobb i framtiden.

Ansökan

Just nu går det inte att söka till MBU. Ansökan inför en ny omgång, hösten 2020, öppnar längre fram.

Sidan senast uppdaterad