Borlänge kommuns logotyp
Musikinstrument

Musikskolan

Välkommen till Borlänge musikskola! Våra kurser är öppna för alla elever i kommunen under hela grundskole- och gymnasietiden.

Information med anledning av covid-19

Borlänge kommun har beslutat, i enlighet med regeringens direktiv, att tillåta enskild undervisning på plats på Musikskolan, varvat med distansundervisning.

Nya uppdateringar kan ske utifrån hur pandemin utvecklar sig, vi kommer att informera om eventuella förändringar.

Detta gäller för elever på Musikskolan från 1 februari

  • Elever födda 2005 och senare, som har enskild undervisning med sin lärare, kommer att kunna erbjudas undervisning på plats varvat med distansundervisning. Det kan finnas skäl att fortsätta med distansundervisning i vissa fall. Vi försöker förhålla oss till elevens önskemål i första hand.
    För elever födda 2004 och tidigare med musikpaket kommer erbjudas flexundervisning (distansundervisning varvat med undervisning på plats).
  • För elever födda 2004 och tidigare som inte har musikpaket fortsätter undervisningen på distans enligt regeringens beslut som gäller fram till den 7 februari. Alla enskilda elever kommer att få besked om vad som gäller av sin lärare.
  • En erbjuden tid för digital lektion eller pedagogiska hemuppgifter jämställs med ordinarie undervisning, och räknas in i det garanterade antal tillfällen som ingår i terminsavgiften.
  • För grupper, ensembler och orkestrar ser möjlighet till undervisning olika ut och erbjudande om detta sker i dialog med respektive lärare.
  • Inga vuxna ska följa med in i Musikskolan. Hämtning och lämning sker utanför entrén.
  • Medföljande till barn inom Suzukiverksamhet får följa med in på lektionen. Då gäller en medföljande vuxen per barn.
  • Man kan inte pausa sin plats på Musikskolan med hänvisning till att undervisningen sker på distans.
  • Följ anvisningar på skyltar i varje utrymme på Musikskolan om hur många som max får vistas på platsen. Sprid ut er när ni väntar på lektion.

 

Uppdatering 5 februari

Information om undomar födda 2002 och senare

Folkhälsomyndigheten har nu öppnat upp för att även ungdomar födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus. Vi jobbar intensivt för att ta fram rutiner som kan möjliggöra att åter ta emot gymnasielever på plats på Musikskolan på ett säkert sätt. Mer information kommer.

Musikskolan är en frivillig verksamhet där barn och ungdomar får utvecklas med musiken och lära sig spela och sjunga, enskilt och tillsammans i kör och orkester. Våra kurser är öppna för alla elever i kommunen under hela grundskole- och gymnasietiden. Undervisningen är avgiftsbelagd men bekostas till största delen av Borlänge kommun.

De flesta instrument kan du börja med redan i lågstadiet, men på vissa instrument kan det vara en fördel att börja lite senare, så du är välkommen med din anmälan så länge du inte gått ut gymnasiet.

Borlänge musikskola startade sin verksamhet i liten skala redan år 1946. Under årens lopp har verksamheten utvecklats och vuxit kraftigt. Idag finns ett trettiotal väl kvalificerade lärare som lägger ner ett stort engagemang på sina elever.

Du är alltid välkommen att besöka eller ringa musikskolans expedition om du undrar över något eller vill ha mer information om hur vi kan hjälpa ditt barn till en mer meningsfull fritid tack vare musiken.

Välkommen till en undervisning som ger ett intresse för livet!

Musikskolan
musikskolan@borlange.se
Engelbrektsgatan 36

Välkommen att besöka vår expedition
Vi träffas säkrast
måndag - fredag kl. 8-10 och tisdagar kl. 14-18

Övriga tider efter överenskommelse
Under skollov har vi vanligen stängt


Servicecenter
Telefon: 0243-740 00
kommun@borlange.se

Frånvaroanmälan och övriga frågor som gäller undervisning hänvisar vi i första hand till berörd lärare.