Borlänge kommuns logotyp
Musikinstrument

Musikskolan

Välkommen till Borlänge musikskola! Våra kurser är öppna för alla elever i kommunen under hela grundskole- och gymnasietiden.

Information med anledning av covid-19

Borlänge kommun har beslutat, i enlighet med regeringens direktiv, att tillåta undervisning på plats på Musikskolan. Det kan finnas skäl att bedriva distans-undervisning i vissa fall. Vi försöker förhålla oss till elevens önskemål i första hand. 

Nya uppdateringar kan ske utifrån hur pandemin utvecklar sig, vi kommer att informera om eventuella förändringar.

Musikskolan är en frivillig verksamhet där barn och ungdomar får utvecklas med musiken och lära sig spela och sjunga, enskilt och tillsammans i kör och orkester. Våra kurser är öppna för alla elever i kommunen under hela grundskole- och gymnasietiden. Undervisningen är avgiftsbelagd men bekostas till största delen av Borlänge kommun.

De flesta instrument kan du börja med redan i lågstadiet, men på vissa instrument kan det vara en fördel att börja lite senare, så du är välkommen med din anmälan så länge du inte gått ut gymnasiet.

Borlänge musikskola startade sin verksamhet i liten skala redan år 1946. Under årens lopp har verksamheten utvecklats och vuxit kraftigt. Idag finns ett trettiotal väl kvalificerade lärare som lägger ner ett stort engagemang på sina elever.

Skicka gärna ett mejl till oss om du undrar över något eller vill ha mer information om hur vi kan hjälpa ditt barn till en mer meningsfull fritid tack vare musiken.

Välkommen till en undervisning som ger ett intresse för livet!

Musikskolan
musikskolan@borlange.se
Engelbrektsgatan 36

Välkommen att besöka vår expedition
Vi träffas säkrast
måndag - fredag kl. 8-10 och tisdagar kl. 14-18

Övriga tider efter överenskommelse
Under skollov har vi vanligen stängt

Servicecenter
Telefon: 0243-740 00
kommun@borlange.se

Frånvaroanmälan och övriga frågor som gäller undervisning hänvisar vi i första hand till berörd lärare.