Musikskolan
Engelbrektsgatan 36
Välkommen att besöka vår expedition
Öppet
Måndag - torsdag kl. 8-10 och 13-17
Fredag kl. 8-10
Dela sidan på sociala medier

Att gå i musikskolan

Vem kan gå i musikskolan?

Musikskolan är öppen för alla barn och ungdomar i Borlänge kommun. Det är aldrig för sent att börja, du är välkommen med din anmälan så länge du inte gått ut gymnasiet. Läs mer under Ämnen och kurser.

Lektion och orkestrar

Undervisningen sker enskilt eller i mindre grupper. Antal lektionstillfällen är minst 27 per läsår. Medverkan i ensemble och orkester ingår självklart i instrumentkursen och kostar inget extra.

Tid och plats

När ditt barn står på tur för att få börja spela eller sjunga tar er blivande lärare kontakt med er, och ni kommer överens om tid och plats för undervisningen.

Musikskolan har verksamhet i hela kommunen. Våra centrala lokaler ligger i Folkets Park, men största delen av undervisningen sker ute på de skolor där eleverna går.

Orkestrar och körer har fasta övningstider.

Instrument

En förutsättning för att gå i musikskolan är att eleven har ett instrument hemma. De flesta instrumenten kan man hyra från musikskolan under de första åren. Blockflöjt, piano, keyboard, elgitarr, elbas och trummor hyr vi däremot inte ut.

Våra lärare hjälper gärna till med goda råd när det är dags att skaffa eget instrument.

Övning hemma

För att lära sig spela behöver man öva mycket. Ju oftare du övar, desto fortare blir du duktig på instrumentet och det blir roligare och roligare att spela. Din lärare ger dig uppgifter och hjälper dig med hur du kan öva.

Frånvaro

Om du inte kan komma till din lektion är det viktigt att du i god tid meddelar din lärare. Kontaktuppgifter finns på det Medlemskort du får av din lärare i samband med årets första lektion.

Om din lärare blir sjuk/frånvarande kan i vissa fall en vikarie sättas in, men i annat fall blir lektionen inställd. Då försöker vi meddela dig genom skolan eller på annat sätt. Du är dock alltid garanterad 27 lektioner per läsår.

Sidan senast uppdaterad