Borlänge kommuns logotyp

Sång och kör

Sång

Individuell sångundervisning erbjuds från årskurs 5. På solosånglektionerna får du kunskap om hur rösten fungerar. Du lär dig vårda rösten och har möjlighet att utveckla dig efter din förmåga.

Före årskurs 5 rekommenderas varmt körsång, då det är en mycket bra förberedelse för sånglektionerna.

Kör

Borlänge Musikskola har körer för tjejer och killar i åldrarna 6–20 år. I körskolan får man lära sig grunden i körsång som sångteknik, stämmor, röstbehandling, intonation och notkunskap. Vi jobbar med uttryck och att våga ta plats på en scen. Vi gör många konserter varje år och samarbetar ofta och gärna med musikskolans andra ensembler t.ex. Rockband, Blåsorkestrar och Ungdomssymfoniorkester. Varje kör ger minst en konsert eller föreställning per termin. Vi använder oss av musik ur olika genrer med den gemensamma nämnaren att det ska vara roligt och utvecklande att sjunga.

Våra körer

Sånglärkorna: för barn i ålder 6-9 år. En grupp övar på måndagar 16.00-16.40 och den andra på tisdagar kl 17.00-17.40. Ledare är Maria Arnberg och Camilla Last

Näktergalarna: i ålder 9-13 år. Övar på tisdagar kl 15.45-17.00. Ledare är Maria Arnberg och Camilla Last

Forssaängkören: för tjejer i ålder 13-20 år. Övar på måndagar kl 17.00-19.00. Ledare är Maria Cervin, Ove Rung och Camilla Last

Musikskolans Ungdomskör: för killar 13 år och äldre. Övar på onsdagar kl 17.45-19.00. Ledare är Maria Cervin.

Musikskolans Killkör: En nystartad kör för killar åk 4-6. De övar just nu tillsammans med killarna i Ungdomskören. Ledare är Maria Cervin.

Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.