Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag.
Dela sidan på sociala medier

Sommarskola 2018

Sommarskolan ger våra barn och ungdomar i årskurs 6-9 samt Introduktionsprogrammen chansen att uppnå eller komma närmare kunskapskraven och godkända betyg. De yngre barnen i årskurs fyra och fem är varmt välkomna att delta och ha roligt i sommarskolans fritidsaktiviteter.

I årets sommarskola är det mesta sig likt. Vi kommer att bjuda på en sprakande invigning och en minnesvärd avslutning - plus massor av lärande och skoj där emellan.

Invigning av sommarskolan, måndagen den 18 juni

Måndagen den 18 juni klockan 13.00-15.00, invigs årets sommarskola på Hagagymnasiet. Eleverna får då sitt schema för sommaren och får träffa sina blivande lärare och klasskompisar. Under invigningen blir det också underhållning av Summer Kid, Dansare mot rasism och poeten Ahmed Kullab. Dessutom håller Hannah och Malin från Kulturcentrum Asken i publikaktiviteter av olika slag.

Skolarbete och fritidsaktiviteter

Årets sommarskola genomförs på Hagagymnasiet. Efter invigningen den 18 juni väntar sex innehållsrika veckor fram till avslutningen den 27 juli. Under sommarskolan blandas skola och ämnesundervisning med roliga fritidsaktiviteter. Målet är att de barn och elever som deltar ska få uppleva några härliga veckor tillsammans och samtidigt få chansen att förbättra sina studieresultat. 

Fokus på skolarbete för äldre elever (årskurs 6-9 samt IM)

För de äldre eleverna i årskurs 6-9 samt Introduktionsprogrammen (IM) ligger fokus på skolarbete. Målet är att eleverna ska uppnå eller åtminstone komma närmare kunskapskraven för godkända betyg i svenska, svenska som andraspråk, engelska och/eller matematik.

På eftermiddagarna har de elever som vill även möjlighet att vara med på sommarskolans fritidsaktiviteter (se nedan).

Sommarskolans fritidsaktiviteter

Barn från årskurs 4 och 5 har inget vanligt skolarbete men däremot sex veckor med en mängd roliga fritidsaktiviteter att se fram emot! De yngre eleverna har tid för dessa aktiviteter på förmiddagarna, medan de äldre eleverna (årskurs 6-9 + IM) har chansen att delta på eftermiddagstid, efter skolarbetet.

Utbud

Utbudet av fritidsaktiviteter varierar från vecka till vecka men består av allt ifrån bollsporter som fotboll och basket till musik och dans på Summercamp, konst, E-sport, Smart teknik på Science Center, travskola, ridning, golf, träning på Nilas, boxning, gymnastik, badminton, bowling, biljard och kollo. 

Mer information

Om du har frågor om sommarskolan är du välkommen att höra av dig till Bitte Söderlind (rektor) via e-post: sommarskola@borlange.se.

Sommarskola för elever i årskurs 6-9 samt IM - så går anmälan till

Vilka elever får gå i sommarskolan?

Elever i grundskolans årskurs 6-9 som behöver extra tid för att nå kunskapskraven i något eller några av ämnena svenska, svenska som andraspråk, engelska och matematik.

Till dig som är vårdnadshavare:

Du som är vårdnadshavare måste godkänna att ditt barn deltar i sommarskolan. Det gör du genom att fylla i en särskild blankett och lämna in den till barnets mentor.

Du får blanketten från ditt barns mentor om skolan rekommenderar att barnet deltar i sommarskolan. Blanketten finns också längst ned på den här sidan.

Sommarskolans fritidsaktiviteter för barn i årskurs 4 och 5

Vilka barn får delta i sommarskolans fritidsaktiviteter (på förmiddagstid)?

Alla barn i Borlänge kommun som i juni går ut årskurs 4 eller 5 kan delta i sommarskolans fritidsaktiviteter. För att delta måste barnet vara anmält i förväg.

Till dig som är vårdnadshavare:

Du som är vårdnadshavare måste göra en anmälan till sommarskolans fritidsaktiviteter om ditt barn ska delta. Det gör du på en särskild blankett. Blanketten kan du få från barnets mentor på skolan eller skriva ut härifrån borlange.se (se längst ned på sidan).

Sidan senast uppdaterad