Dela sidan på sociala medier

Bageri & konditori fördjupning

Nu har vi utbildningen för dig som har grundkunskaper inom bageri- och konditori. Har du läst kurserna Bageri 1 och 2 samt Konditori 1 och 2? Då kan du bygga vidare på din utbildning till nästa nivå.

Bageri- och konditoribranschen bara växer och växer, vilket innebär att efterfrågan på kreativ och kunnig personal ökar. Det här är en utbildning för dig som är praktisk ut i fingertopparna och som gillar att skapa kreativa och goda bakverk.

Efter utbildningen kan du jobba som bagare eller konditor på till exempel caféer och större eller mindre bagerier.

Kurser som ingår

  • Bageri 3, 100 p
  • Bageri 4, 100 p
  • Konditori 3, 100 p
  • Konditori 4, 100 p
  • Choklad och konfektyr, 100 p
  • Konditori- specialisering, Tårtor och dekorationer, 100 p
  • Bageri- specialisering, Kreativt bageriarbete, 100 p
  • Konditori- specialisering, Kreativt konditoriarbete, 100 p

Komplettera med yrkessvenska

För dig som inte är född i Sverige och behöver extra hjälp med svenska språket finns möjlighet att även läsa yrkessvenska under utbildningen. Du gör en separat ansökan till yrkessvenskan.

Förkunskaper

För att antas till utbildningen ska du ha godkänt i kurserna Bageri 1 och 2 samt Konditori 1 och 2. Du ska också ha godkänt i svenska/svenska som andraspråk på grundskolenivå. Du som läst vid Vuxenutbildningen måste ha godkänt betyg i delkurs 4. Vi erbjuder nivåtest för dig som inte har betyg.

Kurslitteratur

Kläder, skor och kurslitteratur finns att låna mot deposition på 500 kronor.

Ansökan och betyg

Ansökningsperioden är 13 maj - 17 juni 2019. Ansökan är öppen till 16.00 sista ansökningsdag. Vid din ansökan ska betygsbilagor vara bifogade senast sista ansökningsdag.

Länk till ansökan

Sökande från annan kommun än Borlänge

Du som ansöker till yrkesutbildningen från annan kommun än Borlänge ska skriva ut din ansökan och skicka den till din hemkommun som måste bevilja Interkommunal ersättning (IKE). Detta görs i anslutning till din ansökan. Utan Interkommunal ersättning beviljas du inte utbildningen.

OBS: Beslut om IKE måste vara antagningen tillhanda senast sista ansökningsdag.

Utbildningsstart

Start av utbildningen Bageri & konditori fördjupning är 19 augusti 2019.

Utbildningslängd

Utbildningen pågår i 40 veckor, 19 augusti 2019 - 22 maj 2020.

Studiemedel

När du studerar hos Vuxenutbildningen kan du ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Kontakta CSN för mer information.

Sidan senast uppdaterad