Borlänge kommuns logotyp

Träna svenska själv

Att studera svenska och samtidigt träna själv är det lättaste och bästa sättet för dig att fort komma framåt. Här får du några tips på vad du kan göra utöver dina studier i svenska eller i väntan på att starta studierna.

Titta på svensk TV

Att titta på program, filmer och serier där man bara pratar svenska är ett bra sätt att få förståelse för det svenska språket. Börja gärna med program som vänder sig till barn, där svenskan är lite lättare. På svtplay Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du välja mellan många olika program.

Läs svenska böcker

Läs svenska böcker och tidningar. Börja gärna med barnböcker, där svenskan är lite lättare. Du kan också läsa böcker med ämnen du är extra intresserad av, till exempel trädgård eller bilar. Tidningar kan också vara ett bra alternativ.

Böcker och tidningar finns att låna på biblioteket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prata svenska med andra

Om du har möjlighet, träffa personer som pratar svenska, det är kanske det absolut bästa sättet att lära sig. Våga prata svenska med personer du möter i vardagen. Du kan också lära dig svenska bland annat genom att vara aktiv i föreningar och organisationer eller genom att besöka ett språkcafé.

Språkcafé Borlänge bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Måndagar kl. 16.00-17.45

Språkcafé Liljegården - Missionskyrkan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Onsdagar kl. 13.00-15.00

Länkar till andra sätt att träna svenska

  • Ingen giltig användare vald.