Borlänge kommuns logotyp

Sfi på distans

Sfi på distans är till för dig som kommit en bit på väg med svenska språket. Du studerar sfi på C eller D-nivå.

Sfi på distans via webb och lärplattform kräver mycket eget arbete. Du har kontakt med din lärare via webben men det är obligatoriskt att delta i kursens introduktion.

Individuell studieplan

Under dina studier har du en individuell studieplan i som skapas i samband med din anmälan. Efter introduktionen genomförs en fördjupad studieplan som kan innehålla kartläggning och samtal om din studienivå och kommande studier.

Kombinera sfi med grund- eller gymnasiekurser

Du som läser sfi har möjlighet att kunna kombinera dina studier i svenska med kurser på grundläggande nivå i engelska eller matematik. Du kan även kombinera sfi med gymnasiekurser i engelska och matematik.

Läromedel

Inom sfi använder vi olika former av läromedel så som tryckt studielitteratur, digitala läromedel, appar, lärplattform där kurs- och utbildningsinformation finns samlade i. Du får oftast dina uppgifter i lärplattformen, övar dina färdigheter i och skickar in dina klara uppgifter i och får din återkoppling i plattformen. 

Tester kan genomföras genom plattformen där resultatet avgör kommande moment och studieuppgifter utifrån kunskapskraven.