Borlänge kommuns logotyp

Yrkeshögskola

Inom yrkeshögskola utbildas du för en tydlig yrkesroll. Utbildningarna är skräddarsydda i nära samarbete med näringslivet.

Teori varvas med praktik, genom LIA (Lärande i arbete). Utbildningarna är eftergymnasiala och är oftast mellan ett och tre år långa. Utbildningarna berättigar till studiemedel från CSN.

Här kan du läsa om alla utbildningar som finns inom Yrkeshögskolan i Dalarna Länk till annan webbplats..

Många utbildningar går även att läsa på distans på andra orter i Sverige, och fortfarande bo kvar i Borlänge. Dessa hittar du under varje yrkesområde på:

Yrkeshögskola - hitta utbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På en yrkeshögskola kan du utbilda dig till ett yrke efter gymnasieskolan.

En yrkeshögskoleutbildning svarar mot arbetslivets behov av yrkeskompetens och drivs i nära samverkan med företag och arbetsgivare. Det betyder att du som studerande kan vara säker på att utbildningen och yrkesrollen du väljer är eftertraktad på arbetsmarknaden och ger dig stora möjligheter till anställning efter examen.

I varje yrkeshögskoleutbildning finns en ledningsgrupp som (bland annat) består av företag från branschen som är med och bestämmer innehållet i utbildningen. Det gör att utbildningen håller en väldigt nära relation till hur det är när du väl kommer ut på en arbetsplats.

En utbildning på yrkeshögskola ger dig möjligheten att snabbare ta steget ut på arbetsmarknaden.